Cultureel partnerschap: het Institut français NL op het festival MENA is Here

Introductie

Wajdi Mouawad is momenteel een van de grootste namen in het Franse theater. Zijn toneelstuk Branden is een ongekend theatraal succes geworden; het Nederlands Theater Festival, NRC Handelsblad en Theater Heute beschouwen het als een van de beste voorstellingen van het jaar. De filmversie was een grote hit in de bioscopen onder de titel Incendies. Kusten en Bossen.

In Soeurs (Zussen) speelt actrice Annick Bergeron twee vrouwen. De ene groeide op in Canada en verkoos een carrière boven het gezinsleven. De tweede ontvluchtte als kind met haar vader de Libanese burgeroorlog en bouwde een leven op in het Westen. Zij zorgt nog steeds voor haar getraumatiseerde vader, die voortdurend zegt dat zij degene is die van hem afhankelijk is. Het zijn twee totaal verschillende vrouwen, levend in twee totaal verschillende dimensies, die gaandeweg ontdekken dat ze veel meer gemeen hebben dan ze lijken.

Soeurs is het tweede deel van de serie Domestique van Wajdi Mouawad. De voorstelling Soeurs wordt opgevoerd door het theatergezelschap La Colline.