Wekelijkse infosessies studeren in Frankrijk

Ben je op zoek naar een universitaire opleiding in Frankrijk? Heb je vragen over instellingen van het Franse hoger onderwijs, hun programma’s en de inschrijfprocedures? De Ambassades van Frankrijk in België en Zwitserland en de Instituts français van Luxemburg en Nederland nodigen je uit voor de “Wekelijkse infosessies studeren in Frankrijk”

Presentatie

Donderdag 19 januari van 17:00 uur tot 18:00 uur – Parcoursup-procedure

Via Parcoursup kunnen Franse, Belgische en Europese studenten zich aanmelden voor een eerste jaar in het Franse hoger onderwijs.

Alle leerlingen van het eindexamenjaar van de middelbare school in België, Nederland, Luxemburg en Zwitserland zijn welkom voor een informatiesessie. We lanceren dan de Parcoursup-procedure.

Donderdag 26 januari van 17:00 uur tot 18:00 uur – Kunst-, architectuur/CampusArt-opleidingen

In deze informatiesessie krijg je uitleg over de opleidingen op het gebied van kunst en architectuur in Frankrijk. Ook behandelen we het CampusArt-netwerk.

Wat is het CampusArt-netwerk?

CampusArt is een netwerk van Franse instellingen waar je opleidingen kunt volgen op het gebied van kunst en architectuur. Het Agence Campus France beheert dit netwerk. Via ww.campusart.org krijg je (onder bepaalde voorwaarden) toegang tot de opleidingen in plastische kunsten, architectuur, 3D-animatie, enz. Dat kan op verschillende niveaus, namelijk “classes préparatoires” (voorbereidend onderwijs voor de “grandes écoles”, een prestigieus type hoger onderwijs in Frankrijk), bachelor, master, post-master en doctoraat. De opleidingen worden aangeboden door de scholen die lid zijn van het netwerk.

De studiekeuze gaat gepaard met een snelle en interactieve online aanvraagprocedure. Internationale studenten kunnen zo één aanvraagformulier invullen dat zichtbaar is voor meer dan 160 instellingen.

Internationale studenten kunnen zich tot en met 28 februari 2023 aanmelden op de site van het CampusArt-netwerk.

Donderdag 2 februari van 17:00 uur tot 18:00 uur – Engelstalige opleidingen (in het Engels)

Ook studenten die nog geen Frans spreken, zijn welkom in Frankrijk. Op instellingen van het hoger onderwijs in Frankrijk, waaronder de universiteiten, in Frankrijk kun je ook Engelstalige opleidingen volgen. Het Engelstalige onderwijsaanbod in Frankrijk groeit in zowel openbaar onderwijs als privéonderwijs. We hebben het dan over alle studiedomeinen en over alle niveaus (bachelor, master, korte verblijven en zomerscholen).

Als je een Engelstalige studie in Frankrijk volgt, neem je net zo goed deel aan het uitstekende onderwijs dat Franse instellingen te bieden hebben. Je haalt internationaal erkende Franse diploma’s en ervaart hoe het is om als een echte Fransman of Française te leven.

Donderdag 9 februari van 17:00 uur tot 18:00 uur – Opleidingen politicologie ook in het Engels)

Bij deze informatiesessie leggen we je uit hoe je op verschillende manieren toegang kunt krijgen tot de opleidingen politicologie in Frankrijk. Ook vertellen we je hoe de inschrijfprocedure werkt. Je kunt al je vragen stellen aan de aanwezige vertegenwoordigers van verschillende instellingen (instituten voor politieke studies, voorbereidende klassen voor de grandes écoles).

Partners

  • Georganiseerd door: De Franse ambassade in België,  de Franse ambassade in Zwitserland en Liechtenstein, het Insitut français in Luxemburg
  • In samenwerking met: Campus France Pays-Bas et Institut Français NL