Workshop Frans 2022: de literaire momenten #1

Presentatie

Neem één keer per maand deel aan een ontmoeting tussen ervaren lezers, nieuwsgierigen naar literatuur en gepassioneerden van de Franse taal. Het doel van deze bijeenkomst is een literair werk te bespreken en iedereen de kans te geven zijn mening en gevoelens als lezer te uiten. Elke maand heeft zijn eigen thema!

Thema

Liefe

Roman om te lezen

Songe à la douceur van Clémentine Beauvais
Beschikbaar op papier en e-reader
Een poppy herschrijving van Poesjkins Jevgeni Onegin in verzen. Het werk is evenzeer om te lezen als om naar te kijken, met verzen die over de bladzijde worden uitgespreid als zovele gedachten van een hart dat overstroomt. De taal wisselt af tussen lyrisch en slang, verdeeld over drie stemmen: de verteller, Jevgeni en Tatiana. Een boek dat zowel een jong publiek en liefhebbers van literatuur en kalligrammen zal aanspreken.  

Over

De workshops Frans worden verzorgd door docenten Frans van het Institut français des Pays-Bas en zijn toegankelijk voor alle leerlingen Frans in Nederland die hun mondelinge vaardigheden verder willen ontwikkelen, hun woordenschat willen verrijken en hun kennis van de Franssprekende culturen willen verdiepen.

Docent

Chloé Kervio is docent Frans als Vreemde Taal aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na gewerkt te hebben in Frankrijk, de Verenigde Staten, Ecuador en het Verenigd Koninkrijk, heeft zij zich nu in Nederland gevestigd om haar passie voor het onderwijs van de Franse taal, literatuur en kunst met haar leerlingen te delen. 

Partners:

  • Georganiseerd door: Institut français des Pays-Bas
  • In samenwerking met: Rijksuniversiteit Groningen