Workshop Frans 2022: Frans door theater

Deze theaterworkshop staat open voor alle leerlingen Frans in Nederland die hun Franse uitdrukking willen verbeteren door middel van theatrale oefening.

Presentatie

Deze theaterworkshop combineert de beoefening van de Franse taal met de cultuur van het klassieke en hedendaagse toneelrepertoire en het aanleren van theatertechnieken. Naast oefeningen en improvisaties is het de bedoeling een tekst te spelen om zo een emotie op te roepen. Dit is een efficiënte manier om vooruitgang te boeken in het Frans, de spreekvaardigheid te verbeteren en aandacht te besteden aan het gebruik van de stem, de uitspraak en articulatie.

Er zal worden gevraagd om ter voorbereiding van de activiteit een korte tekst te leren, die bij de inschrijving wordt verstrekt.

Over

De workshops Frans worden verzorgd door docenten Frans van het Institut français des Pays-Bas en zijn toegankelijk voor alle leerlingen Frans in Nederland die hun mondelinge vaardigheden verder willen ontwikkelen, hun woordenschat willen verrijken en hun kennis van de Franssprekende culturen willen verdiepen.

Docent

Matthieu Mével is regisseur, schrijver en en theaterdocent. Sinds 2015 leidt hij theaterworkshops aan het Institut Français in Rome.

Partners:

  • Georganiseerd door: Institut français des Pays-Bas
  • In samenwerking met: Rijksuniversiteit Groningen