Workshops Frans: Het stedelijk ecosysteem

Presentatie

Christophe Brochard is een gepassioneerd natuurliefhebber en auteur van verschillende entomologische boeken. Hij is geboren in 1976 en bracht de eerste 21 jaar van zijn leven door in Frankrijk, aan de Atlantische kust bij de stad Les Sables d’Olonne, waar hij vele uren in het veld doorbracht om de fascinerende natuur te ontdekken. In Nederland studeerde hij ecologische techniek. Momenteel is hij directeur van het ecologisch adviesbureau Bureau Biota en wijdt hij zich aan het schrijven van boeken en zijn andere passie: fotografie. Hij blijft de wondere wereld van de natuur verkennen, met de focus op plantkunde, entomologie en ornithologie…

Amanita muscaria © Christophe Brochard

en hij verdiept zich in even fascinerende als mysterieuze gebieden als microscopisch onderzoek van voor het blote oog onzichtbare flora en fauna, en meer aangrijpende onderwerpen als klimaatverandering. Christophe Brochard werkt ook als onderzoeksassistent bij het Arctisch Centrum van de Rijksuniversiteit Groningen en op Spitsbergen, waar hij bezig is met een proefschrift dat zich momenteel in de afrondende fase bevindt. Evolutie en intelligentie van de levende wereld zijn recentere interesses van hem, die hij regelmatig deelt door het geven van lezingen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Christophe neemt u graag naar het Stadspark voor een ontmoeting met karaktervolle paddestoelen, planten met ogen, intelligente bomen (u zult nooit meer op dezelfde manier naar een kers kijken), dieren die het probleem van tijd en veroudering lijken te hebben opgelost en duizend andere ontdekkingen die u met een nieuwe blik laten kijken naar de kwetsbaarheid en de complexiteit van de natuur.

Pleurotus ostreatus © Christophe Brochard

Over

De workshops Frans worden zijn toegankelijk voor alle leerlingen Frans die hun mondelinge vaardigheden verder willen ontwikkelen, hun woordenschat willen verrijken en hun kennis van de Franssprekende culturen willen verdiepen.

Docent

Christophe Brochard, natuurliefhebber, directeur van het ecologisch adviesbureau Bureau Biota, auteur, onderzoeksassistent bij het Arctisch Centrum van de Rijksuniversiteit.

Partners

  • Georganiseerd door: Het Institut français NL
  • In samenwerking met: Rijksuniversiteit Groningen