Onze nieuwe kleurenSinds de verkoop van het Maison Descartes in 2016 is het Institut onderhevig aan voortdurende veranderingen. Waar we voorheen onze Franse culturele activiteiten op één plek aanboden, hebben wij tegenwoordig een dynamische programmering. Onze activiteiten vinden namelijk plaats in verschillende culturele instellingen, onderwijsinstellingen en universiteiten in Nederland. Dankzij deze nieuwe aanpak, gericht op samenwerking, ontvangen wij een divers publiek uit alle provinciën.  

Onze nieuwe naam en kleuren, ontworpen in samenwerking met het Nederlandse bureau Thonik en ondersteund door de muziek van de Franse componist Julie Roué, vertegenwoordigen deze nieuwe visie. Dankzij de samenwerking tussen Franse en Nederlandse instellingen ontstaan er mogelijkheden tot culturele bloei. Wie had gedacht dat de twee vlaggen van Frankrijk en Nederland, met hun haast identieke vormgeving, zo’n kleurenexplosie tot stand zouden kunnen brengen?  

Wij hopen de komende maanden en jaren te zullen verschijnen op plekken waar jullie ons niet verwachten. Jullie zullen ons gedurende het hele jaar tegenkomen op verschillende geliefde culturele locaties, maar ook af en toe online en op de radio, waar jullie het resultaat van deze samenwerking kunnen aanschouwen. Vanaf vandaag is het IFNL hét platform voor alle Francofielen, of Francofielen in wording.

En avant !