Ciné-club: Le Bonheur van Agnès Varda

Presentatie

Vreemd genoeg versterkt zijn affaire juist zijn gevoelens voor zijn vrouw en kind. Maar hoe vertelt hij hen dit?

Een ironisch portret van het burgerlijke gezinsleven, in pastelkleuren geschoten, ondersteund met muziek van Mozart. Le Bonheur is een van Agnès Varda’s meest provocerende films. Ze onderzoekt op bedrieglijk vrolijk wijze de ideeën van trouw en geluk in een moderne, egocentrische wereld. Varda presenteert haar gelaagde en ironische film als een klassieke liefdesdriehoek, gefilmd in levendige kleuren en vol visuele verwijzingen naar de impressionistische schilderkunst.

De film won een Zilveren Beer tijdens het filmfestival in Berlijn. Als schrijver en regisseur was grande dame Agnès Varda (1928-2019) een belangrijke stem in de Franse en Europese cinema en de kunstwereld, met een bijzonder oog voor de magie van het alledaagse. Haar sociaal bewogen werk is avontuurlijk, kritisch, bewogen en empathisch.

Over

Elke maand, presenteert onze Ciné Club een filmvoorstelling van een Franstalige film met Nederlandse of Engelse ondertiteling in het Forum Groningen. Op het programma: recente films, previews en klassiekers.

Partners:

  • Op initiatief van: Institut français des Pays-Bas
  • In samenwerking met: Forum Groningen