Ciné-club: Pierrot le Fou

Naar aanleiding van het overlijden van acteur Jean Paul Belmondo op 6 september halen we deze klassieker nog één keer terug naar het witte doek.

Presentatie

Een televisieproducent (Belmondo) ontvlucht samen met een oude vlam (Godards ex-echtgenote en onlangs overleden Anna Karina) het burgermansbestaan in Parijs en verzeilt in Zuid-Frankrijk in een warnet van intriges en moord.

Godard propt zijn energieke en wervelende Bonny & Clyde-variant vol politieke statements, absurde gebeurtenissen, filmgrappen en citaten, vormgegeven in prachtig cinemascope en spetterende kleuren, waardoor Pierrot le Fou geen moment verveelt. Amerikaanse Hollywoodauteur Samuel Fuller speelt zichzelf in een kleine bijrol, en spreekt daarbij de legendarische woorden: “…Film is like a battleground. There’s love. Hate. Action. Violence. Death. In one word, emotions…”.

Over

Elke maand, presenteert onze Ciné Club een filmvoorstelling van een Franstalige film met Nederlandse of Engelse ondertiteling in het Forum Groningen. Op het programma: recente films, previews en klassiekers.

Partners

  • Op initiatief van: Institut français des Pays-Bas
  • In samenwerking met: Forum Groningen