Workshop Frans 2023: de literaire momenten

Presentatie

Neem één keer per maand deel aan een ontmoeting tussen ervaren lezers, nieuwsgierigen naar literatuur en gepassioneerden van de Franse taal. Het doel van deze bijeenkomst is een literair werk te bespreken en iedereen de kans te geven zijn mening en gevoelens als lezer te uiten.

Door Chloé Kervio, docent Frans.

Workshops

 • Maandag 25 september
 • Plaats: zaal 36, gebouw 15 (Harmoniegebouw)

Regardez-nous danserLeïla Slimani

Na het succes van deel 1 ontdekken we hoe het verder gaat met de familie Belhaj in het onafhankelijke Marokko, verscheurd tussen traditie en moderniteit, verandering en continuïteit. Profiteer van de zomer door deel 1 te lezen, als u het laatste Literaire Moment hebt gemist, en in september gaan we samen deel 2 analyseren en bespreken!

 • Maandag 16 oktober
 • Plaats: Expositiezaal (Harmoniegebouw)

Persepolis (BD intégrale)Marjane Satrapi

Een autobiografie van Marjane Satrapi, die haar herinneringen aan Teheran bij het begin van de revolutie en de grote maatschappelijke en culturele veranderingen in Iran beschrijft. De strip volgt haar reis van kindertijd naar volwassenheid en haar turbulente tocht van de ene staat naar de andere, van het ene land naar het andere, van het ene gevoel naar het andere. Het is een even scherpe als ontroerende graphic novel en even geëngageerd als sensibel. Een must-read!

 • Maandag 20 november
 • Plaats: zaal 42, gebouw 15 (Harmoniegebouw)

Pars vite et reviens tardFred Vargas

Fred Vargas, winnaar van de Prix des Libraires in 2002 en een van de bekendste auteurs in de wereld van de Franstalige thrillers, verrast de lezer met deze onverwachte roman die cultuur, bijgeloof en spanning combineert. Wil je graag een superspannend en meeslepend boek lezen? Dan hoef je niet verder te zoeken!

 • Maandag 27 november Speciaal! Eenvoudig lezen vanaf A1/A2
 • Plaats: Expositiezaal (Harmoniegebouw)

Oscar et la Dame roseEric Emmanuel Schmitt

Een aangrijpende roman met innemende personages. Dit is een hele mooie start van jouw reis in de Franse literatuur.

 • Maandag 11 december
 • Plaats: zaal 42, gebouw 15 (Harmoniegebouw)

La Nuit des temps René Barjavel

La Nuit des temps is een must-read in de wereld van de genreliteratuur: sciencefiction, liefdesverhaal, avonturenroman, filosofische overpeinzingen – je vindt het allemaal en meer in dit epische verhaal over een wetenschapper die zich op Antarctica waagt om een goed bewaard mysterie te ontrafelen…

Over

De workshops Frans worden verzorgd door docenten Frans van het Institut français des Pays-Bas en zijn toegankelijk voor alle leerlingen Frans die hun mondelinge vaardigheden verder willen ontwikkelen, hun woordenschat willen verrijken en hun kennis van de Franssprekende culturen willen verdiepen.

Spreker

Chloé Kervio is docent Frans als Vreemde Taal aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na gewerkt te hebben in Frankrijk, de Verenigde Staten, Ecuador en het Verenigd Koninkrijk, heeft zij zich nu in Nederland gevestigd om haar passie voor het onderwijs van de Franse taal, literatuur en kunst met haar leerlingen te delen.

Partners

 • Georganiseerd door : Institut français NL
 • In samenwerking met : Rijksuniversiteit Groningen