Teken- en poëzieconcert

De Franse fluitiste, Sarah Ouakrat, en de Nederlandse striptekenaar en -scenarist, Hanco Kolk, bieden een tekenconcert, dat gepaard gaat met het lezen van gedichten. Het vindt plaats op 25 november 2022 om 18:00 uur in de OBA.

Presentatie

Ter ere van de internationale dag van de leraar Frans organiseert het Insitut français NL een tekenconcert dat gepaard gaat met het lezen van Franse gedichten. Het evenement vindt plaats in de OBA. De artiesten Sarah Ouakrat, fluitiste uit Frankrijk, Eliane Heijnen, verteller en Hanco Kolk, striptekenaar en -scenarist uit Nederland, bieden toeschouwers een poëtisch en muzikaal verhaal. Bij dit verhaal worden op het podium live tekeningen gemaakt, die worden getoond op groot scherm.

Over

De internationale dag van de leraar Frans is een dag voor alle leraren Frans in de wereld. Het Institut français NL hecht veel waarde aan deze dag. Het doel is om het beroep van leraar Frans te promoten door middel van activiteiten en evenementen.

Fluitiste

Sarah Ouakrat, oorspronkelijk afkomstig uit Parijs, is eerste fluitiste van het Nederlands Balletorkest van de Amsterdamse Opera en lid van het hedendaagse muziekensemble “Collegium Novum Zürich” in Zwitserland. Ze maakt ook deel uit van het nieuwe rebellencollectief Pynarello, gevestigd in Nederland. Sarah verdeelt haar tijd tussen haar carrière als soliste (recitals en kamermuziekconcerten) en als orkestmusicus, terwijl ze andere professionele musici begeleidt bij de realisatie van hun projecten.

Striptkenaar en -scenarist

Hanco Kolk is sinds 1984 werkzaam als striptekenaar en -scenarist. Hij weet inmiddels dus alles van strips en de omvang en de mogelijkheden van het medium fascineren hem steeds opnieuw. Zijn werk varieert van redactionele illustraties tot grappige krantenstrips en van klassieke Belgische slapstick tot artistieke grafische romans. In de loop van de jaren heeft hij internationale erkenning gekregen. Kolk is ook docent van de studie Comic Design, waar studenten worden opgeleid tot zelfstandig striptekenaar, aan ArtEZ University of the Arts in Zwolle.

Recitant

Eliane Else Heijnen is een 28-jarige alumna van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Ze werkt als muziekdocente en koordirigente. Ze vindt het vooral interessant, wanneer verschillende vormen van artistieke expressie samenkomen. In haar onderzoek als performer probeert ze muziek, theater en beeldende kunsten met elkaar te vermengen. Heijnen rondt momenteel de opleiding Vrije Kunsten af aan de LUCA School of Arts in Gent. Haar focus ligt hierbij op mixed media.

Partners

  • Georganiseerd door: Het Institut français NL
  • In samenwerking met: De Openbare Bibliotheek Amsterdam