Prix Goncourt 2010 chez Drouant. Michel Houellebecq Credit: Ulf Andersen / Aurimages

Workshop Frans 2021: de prix Goncourt

Presentatie

De Prix Goncourt is in 1903 in het leven geroepen om “het beste prozawerk van het jaar” te bekronen. Het is nu de meest prestigieuze en meest begeerde literaire prijs in Frankrijk. De Prix Goncourt wordt toegekend door de Académie Goncourt – die hiervoor een vaste jury van tien schrijvers heeft ingesteld – en verzekert de winnaar en zijn of haar uitgever van internationale publiciteit en hoge verkoopcijfers. Maar de Académie Goncourt wordt soms ook bekritiseerd: hebben de hervormingen, die in 2008 zijn doorgevoerd, de controverses doen verstommen? 

Over

De workshops Frans worden verzorgd door docenten Frans van het Institut français des Pays-Bas en zijn toegankelijk voor alle leerlingen Frans in Nederland die hun mondelinge vaardigheden verder willen ontwikkelen, hun woordenschat willen verrijken en hun kennis van de Franssprekende culturen willen verdiepen.

Dit evenement vindt plaats in Groningen op 16 november om 14.00 uur en zal ook online worden uitgezonden:

  • In Groningen, Van Swinderen Huys: inschrijving verplicht, beperkt aantal plaatsen
  • Online, met bluejeans.com: log in 5 minuten voor de start van het evenement

Docent

Albert Roué heeft lesgegeven bij de afdeling Romaanse Talen en Culturen (RTC) aan de Letterenfaculteit van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij is docent Frans bij het Institut français des Pays-Bas en Hovo Noord-Nederland.

Partners

  • Georganiseerd door: Institut français des Pays-Bas
  • In samenwerking met: Rijksuniversiteit Groningen