Getekend concert met Sarah Ouakrat en Vidu

Presentatie

Neem deel aan een getekend concert met de Franse kunstenaars Sarah Ouakrat en Vidu.

Een getekend concert is een voorstelling waarbij de striptekenaar live een illustratie of stripboek creëert op het ritme van een muzikaal concert. Het is een unieke manier om bruggen te slaan tussen twee kunstvormen, door ze het dialoog aan te laten gaan en een originele en geïmproviseerde creatie live te laten ontstaan.

Het is verplicht om een ticket te reserveren en uw CoronaCheck-app te laten zien om toegang te krijgen tot het Forum van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).

Over

De internationale dag van de leraar Frans verenigt iedereen die leraar Frans is of in de Franse taal lesgeeft, overal in de wereld. In Nederland wordt deze dag georganiseerd door het Institut français des Pays-Bas, om belangstelling te tonen voor het beroep van de leraar Frans door middel van activiteiten en evenementen.

Presentatoren

Sarah Ouakrat komt oorspronkelijk uit Parijs en is solofluitist bij het Balletorkest van de Nationale Opera in Amsterdam. Ze is tevens lid van het contemporaine muziekensemble Collegium Novum Zürich in Zwitserland en maakt deel uit van het nieuwe collectief Pynarello, gesitueerd in Nederland. Sarah verdeelt haar tijd over haar carrière als soliste (recitals en kamerconcerten) en als orkestmuzikant, bovendien begeleidt ze andere muzikanten bij het realiseren van hun projecten.

Vidu (Victor Dulon) is gespecialiseerd in digitale stripboeken. In 2017 heeft Vidu de eerste prijs gewonnen op het Festival international de la bande dessinée in Angoulême voor beste stripboek, dankzij zijn werk L’Immeuble. Daarnaast heeft Vidu gewerkt aan animatiefilms (zoals de bioscoopfilm Michel Ocelot) en een serie interactieve en maatschappelijke webcartoons genaamd Elya Police Investigation.

Partners

  • Georganiseerd door: Institut français des Pays-Bas
  • In samenwerking met: Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)