Workshop Frans 2022: de literaire momenten #2

Presentatie

Neem één keer per maand deel aan een ontmoeting tussen ervaren lezers, nieuwsgierigen naar literatuur en gepassioneerden van de Franse taal. Het doel van deze bijeenkomst is een literair werk te bespreken en iedereen de kans te geven zijn mening en gevoelens als lezer te uiten. Elke maand heeft zijn eigen thema!

Thema

Vrouwen en francofonie

Roman om te lezen

Les Impatientes van Djaïli Amadou Amal
De roman Les Impatientes van Djaïli Amadou Amal, stond op de shortlist voor de Prix Goncourt 2020 en won uiteindelijk in de eerste ronde de Goncourt des Lycéens. Drie stemmen volgen elkaar op en vullen elkaar aan in deze roman die zich afspeelt in Kameroen temidden van tradities en cultureel gebonden plichten. Het verhaal, dat is doorspekt met woorden uit het Peul (de lokale taal), geeft een verontrustend beeld van de positie van vrouwen in het land. De roman opent deuren naar een Franstalig publiek en laat een problematiek zien die helaas universeel is. Een must read!

Over

De workshops Frans worden verzorgd door docenten Frans van het Institut français des Pays-Bas en zijn toegankelijk voor alle leerlingen Frans in Nederland die hun mondelinge vaardigheden verder willen ontwikkelen, hun woordenschat willen verrijken en hun kennis van de Franssprekende culturen willen verdiepen.

Docent

Chloé Kervio is docent Frans als Vreemde Taal aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na gewerkt te hebben in Frankrijk, de Verenigde Staten, Ecuador en het Verenigd Koninkrijk, heeft zij zich nu in Nederland gevestigd om haar passie voor het onderwijs van de Franse taal, literatuur en kunst met haar leerlingen te delen. 

Partners:

  • Georganiseerd door: Institut français des Pays-Bas
  • In samenwerking met: Rijksuniversiteit Groningen