Workshop Frans 2022: de literaire momenten #3

Presentatie

Neem één keer per maand deel aan een ontmoeting tussen ervaren lezers, nieuwsgierigen naar literatuur en gepassioneerden van de Franse taal. Het doel van deze bijeenkomst is een literair werk te bespreken en iedereen de kans te geven zijn mening en gevoelens als lezer te uiten. Elke maand heeft zijn eigen thema!

Thema

Conflit

Roman om te lezen

Le Quatrième mur van Sorj Chalandon
Een roman die 7 literaire prijzen won!
Samuel’s idee was mooi en gek: Jean Anouilh’s Antigone opvoeren in Beiroet. Om twee uur te kunnen ontsnappen aan de oorlog en van elke kant een zoon of dochter te kiezen om erin te spelen. Dan de tegenover elkaar staande partijen te verzamelen op een provisorisch podium, tussen een verwoeste binnenplaats en een geplunderde tuin. Samuel was Grieks. En Joods. Mijn broeder, in zekere zin. Op een dag vroeg hij me om deel te nemen aan deze poëtische wapenstilstand. Hij liet mij, de kleine mecenas, beloven dat te doen. En ik zei ja. Ik ging naar Beiroet op 10 februari 1982, met uitgestoken hand naar de vrede. Totdat de oorlog me brutaal de zijne toestak.

Over

De workshops Frans worden verzorgd door docenten Frans van het Institut français des Pays-Bas en zijn toegankelijk voor alle leerlingen Frans in Nederland die hun mondelinge vaardigheden verder willen ontwikkelen, hun woordenschat willen verrijken en hun kennis van de Franssprekende culturen willen verdiepen.

Docent

Chloé Kervio is docent Frans als Vreemde Taal aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na gewerkt te hebben in Frankrijk, de Verenigde Staten, Ecuador en het Verenigd Koninkrijk, heeft zij zich nu in Nederland gevestigd om haar passie voor het onderwijs van de Franse taal, literatuur en kunst met haar leerlingen te delen. 

Partners:

  • Georganiseerd door: Institut français des Pays-Bas
  • In samenwerking met: Rijksuniversiteit Groningen