monde rural 1

Workshop Frans: het platteland in Frankrijk

Presentatie

Landelijkheid (la ruralité) is een belangrijk onderdeel van de Franse identiteit. De gevolgen van de landelijke leegloop en veranderingen in de samenleving zijn echter dingen om rekening mee te houden. Toch is de landbouwsector gegroeid. Het plattelandse leventje is aantrekkelijk geworden. We komen er terug. We vestigen ons er zelfs. Het groene toerisme is een voorbeeld van de economische boom in de regio’s, in het hart van Frankrijk. Laten we in deze workshop samen enkele Franse regio’s ontdekken.  Deze workshop Frans, gegeven door Horia Benmehdi, docent Frans, wordt aangeboden door de l’Institut français NL in Groningen.

Over

De workshops Frans worden verzorgd door docenten Frans van het Institut français des Pays-Bas. De workshops zijn toegankelijk voor alle leerlingen Frans in Nederland die hun mondelinge vaardigheden verder willen ontwikkelen, hun woordenschat willen verrijken en hun kennis van de Franssprekende culturen willen verdiepen.

Docent

Photo de prof. Horia

Horia Benmehdi is geboren in Frankrijk en woont in Nederland. Als lerares Frans is zij verbonden aan het Institut français Groningen en ze geeft les aan de NHL Stenden bij de afdeling Economie en IB Internationale handel. 

Horia is een enthousiaste docent die les geeft aan een leerlingen en cursisten op alle niveau’s, van beginners tot vergevorderden. Haar doel is om mensen zo goed mogelijk te laten  communiceren in het Frans en nieuwsgierigheid op te wekken voor de cultuur, de actualiteit, de maatschappij en vele andere onderwerpen.

Partners

  • Georganiseerd door: Institut français NL
  • In samenwerking met: Rijksuniversiteit Groningen