Cultureel partnerschap: het Institut français NL beim Kaboom Animation Festival 2024

Het Institut français NL slaat de handen ineen met het Kaboom Animation Festival, dat dit jaar 48 Franse coproducties vertoont, waaronder de film ‘Linda veut du poulet’ als openingsfilm, in Utrecht en Amsterdam van 5 tot en met 14 april 2024.

Het Institut français NL ontwikkelt culturele partnerschappen met de Nederlandse culturele instellingen die de hedendaagse Franse creatie in Nederland bevorderen en die de mobiliteit van kunstenaars en culturele professionals naar Nederland mogelijk maken. 

Het Institut français NL werkt samen met het Rewire festival om de uitnodiging van filmproducent Olivier Catherin(Frankrijk) voor de Kaboom Industry Days op 9 en 10 april 2024 aan de Hogeschool voor de Kunsten te ondersteunen, evenals de presentatie van 48 Franse coproducties, met inbegrip van de film‘Linda veut du poulet’ van regisseurs Sébastien Laudenbach (Frankrijk) en Chiara Malta (Italië), in Utrecht en Amsterdam van 5 tot en met 14 april 2024. 

Linda veut du poulet (2023) 

De animatiefilm ‘Linda veut du poulet’ van regisseurs Sébastien Laudenbach (Frankrijk) en Chiara Malta (Italië) wordt vertoond als openingsfilm op het Kaboom Animation Festival op 11 april 2024 om 20.00 uur in het Eye Filmmuseum in Amsterdam, in aanwezigheid van de filmcomponist Clément Ducol (Frankrijk). 

Linda veut du poulet (2023)

Kaboom 2024 opent met Sébastien Laudenbach & Chiara Malta’s charmante Chicken for Linda! Excuses in de vorm van een warme maaltijd zijn nooit een slecht idee. En voor de ondeugende achtjarige Linda betekent dat kip met paprika, een gerecht dat haar herinneringen voedt aan haar overleden vader die een geweldige kok was. Haar moeder Paulette is helaas geen keukenprinses en zweert bij voorverpakte maaltijden van de winkel. Wanneer Paulette zich rot voelt omdat ze haar dochter onterecht heeft gestraft, wil ze alles doen om het terug goed te maken. En dus vraagt Linda of ze een kip kan koken! Maar in een stad die lamligt door een staking – een knipoog naar het huidige politieke klimaat in Frankrijk – zou dat plannetje wel eens ingewikkelder kunnen blijken dan gedacht. Linda’s eenvoudig verzoekje leidt dan ook tot een knotsgek avontuur met hectische achtervolgingen, nogal onhandige politie-interventies en muzikale intermezzo’s. Chicken for Linda! is een expressionistische en chaotische achtbaan voor het hele gezin, die met veel humor het kattenkwaad van de jeugd toont, maar ook de kracht van een moeder-dochterband. 

Over

Kaboom Animation Festival, ontstaan in 2019 door de samenwerking tussen de festivals KLIK (Amsterdam Animation Festival) en het Holland Animation Film Festival, is een festival waar animatiefilm in al zijn vormen en dimensies in het zonnetje wordt gezet. Kaboom Animation Festival is de hemel op aarde voor alles en iedereen die een hart heeft voor animatiefilm. 

Informatie

  • In het kader van : Kaboom Animation Festival 
  • Stadt: Utrecht en Amsterdam 
  • Datum: 5 tot 14 avril 2024