Workshops over digitale stripboeken

Presentatie

Het Institut français des Pays-Bas een reeks workshops over digitale stripboeken voor leerlingen in Nederland.

Vidu presenteert een reeks workshops waarin leerlingen hun eigen digitale stripboek kunnen maken, aan de hand van een uitgedacht scenario, met als doel om leerlingen op een leuke manier de Franse taal in praktijk te laten brengen.

De workshops duren elk een uur en zijn geopend voor leerlingen die de Franse taal leren (er wordt geen minimumniveau verwacht) in een onderwijsinstelling in Amsterdam of omgeving.

  • Kinderen: van 8 tot 12 jaar
  • Adolescenten: van 12 tot 17 jaar

Over

De internationale dag van de leraar Frans verenigt iedereen die leraar Frans is of in de Franse taal lesgeeft, overal in de wereld. In Nederland wordt deze dag georganiseerd door het Institut français des Pays-Bas, om belangstelling te tonen voor het beroep van de leraar Frans door middel van activiteiten en evenementen.

Contact

Cécile Heijnen
Medewerker onderwijskunde
email

Workshopbegeleider

Vidu (Victor Dulon) is gespecialiseerd in digitale stripboeken. In 2017 heeft Vidu de eerste prijs gewonnen op het Festival international de la bande dessinée in Angoulême voor beste stripboek, dankzij zijn werk L’Immeuble. Daarnaast heeft Vidu gewerkt aan animatiefilms (zoals de bioscoopfilm Michel Ocelot) en een serie interactieve en maatschappelijke webcartoons genaamd Elya Police Investigation.

Partners

  • Georganiseerd door: Institut français des Pays-Bas
  • In samenwerking met: Openbare Bibliotheek Amsterdam