Descartes-collectie

Leen Franstalige boeken uit de Descartes-collectie in de veeltalige collectie van het Huis van alle Talen in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Presentatie

De catalogus van de Descartes-collectie, met ruim 22.000 Franstalige titels die toegankelijk zijn vanuit de 27 vestigingen van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en talloze bibliotheken in Nederland, wordt het hele jaar door steeds aangevuld door het Institut français des Pays-Bas en wordt onder de aandacht gebracht door middel van evenementen met Franstalige en Nederlandse kunstenaars en denkers.

De Descartes-collectie vormt de Franstalige afdeling van de veeltalige collectie van het Huis van alle talen, opgezet door de Openbare Bibliotheek Amsterdam, en richt zich met name op hedendaagse literatuur, de menswetenschappen en stripboeken, maar biedt ook jeugdliteratuur en Franstalige muziek en film.


Over

De Descartes-collectie vormt de Franstalige afdeling van het Institut français des Pays-Bas, ondergebracht in de veeltalige collectie van het Huis van alle talen in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Ontdek de catalogus

Contact

Hélène Doub
Attachee voor culturele samenwerking
email

Partners

  • Voorgesteld door: Institut français des Pays-Bas
  • In samenwerking met: Huis van Alle Talen van de Openbare Bibliotheek Amsterdam