LISEO

Ontdek LISEO, het unieke documentaire portaal voor taalonderwijs en didactiek van France Éducation international.

Presentatie

Een raamwerk voor de wereld van taal en educatie

Het LISEO project is ontstaan in 2018 met als wens om de documentaire productie in taal en onderwijs in kaart te brengen, te verbinden en te organiseren.

Dit is overigens de betekenis van de afkorting LISEO (talen, internationaal, schoolsystemen, observerend): het waarnemingscentrum worden van schoolsystemen, taalbeleid en Frans onderwijs, om toegang te geven tot documentatie geproduceerd door verschillende betrokkenen in het domein (onderzoekers, NGO’s, openbare instituties, internationale fondsen, think tanks).

De bronnen die in het portaal te vinden zijn vatten de drie expertisedomeinen van France Éducation international samen (samenwerking op het gebied van onderwijs, het bevorderen van het gebruik van de Franse taal in de wereld en internationale mobiliteit) in alle geografische zones.

U kunt hier de volgende bronnen vinden:

  • Bronnen over het schoolvak Frans (FLE, FOS, FOU, FLA…) en taalbeleid.
  • Bronnen over onderwijs omtrent verschillende niveaus, van primair tot hoger onderwijs, technisch en professioneel onderwijs inbegrepen.
  • Bronnen over actualiteiten (digitaal onderwijs, life skills, inclusief onderwijs, gelijkheid tussen meisjes en jongens).

Bronnen aangepast aan verschillende partijen in het onderwijs

Dankzij LISEO krijgt men toegang tot allerlei soorten documenten door verschillende zoekopties te selecteren (publicaties, conferenties, pedagogische bronnen, methodes) en is het mogelijk actualiteiten te volgen rondom schoolsystemen en FLE, dankzij de nieuwsselectie.


Over

LISEO is een documentatieportaal aangeboden door het Centre de ressources et d’ingénierie documentaires (CRID) van France Éducation international, waarmee men internationale actualiteiten rondom educatie en taalonderwijs kan volgen (bibliografieën, reportages, overzichten, websites) en onderzoek kan doen in de CRID catalogus.

Ontdek de functionaliteiten

Partners

  • Aangeboden door: France Éducation international