Aankondiging laureaten studiebeurzen France Excellence NL 2024-2025

Dertien getalenteerde studenten uit Nederland hebben onze studiebeurzen ontvangen om vanaf het begin van het academisch jaar 2024 hun studie in Frankrijk voort te zetten.

Presentatie

Bij de start van het komende academisch jaar in september 2024 zullen dertien studenten uit Nederland een nieuw avontuur beginnen in Frankrijk. Deze studenten hebben medio juni één van onze vier studiebeursprogramma’s gekregen: France Excellence Descartes, France Excellence Van Dongen, France Excellence Europa en France Excellence Quantum. Met onze beurzen krijgen deze laureaten een steuntje in de rug en kunnen ze onbezorgd aan hun studie in Frankrijk beginnen. 

Van scheikunde, international finance tot marine engineering, politieke wetenschappen, visual arts, biotherapeutics en quantumengineering: een breed palet aan studierichtingen kwam voorbij tijdens de feestelijke ceremonie op de Résidence de France van 18 juni 2024 in aanwezigheid van al onze partners en voormalige laureaten.

Nieuw dit jaar is de beurs France Excellence Quantum, opgezet samen met Quantum Delta Nl en QuantEduFrance. Deze beurs geeft studenten én early-career researchers de mogelijkheid om ervaring op te doen in de vele centra voor quantum in Frankrijk. Daarnaast kunnen met deze beurs óók studenten uit Frankrijk naar Nederland komen voor eenzelfde ervaring.De verscheidenheid aan projecten laat ook de kracht van de Franse hogeronderwijsinstellingen zien: 27 daarvan staan dit jaar in de Shanghai Ranking. Alle laureaten gaan inderdaad ook naar prestigieuze universiteiten en Grandes Écoles, zoals: Paris Saclay, l’école polytechnique de Paris, Gobelins Paris, l’université de Strasbourg, l’école normale supérieure de Lyon, école nationale supérieure d’art in Nice en Sciences Po Paris.

Daarnaast worden alle programma’s van deze studenten in het Engels gegeven. Op deze manier is Frankrijk óók aantrekkelijk voor een grote groep Nederlandse studenten. Veel laureaten gaven aan hun Frans bij te willen spijkeren tijdens speciale, door de universiteiten georganiseerde taalcursussen speciaal voor internationale studenten.

Onze hartelijke felicitaties aan al onze laureaten 2024-2025!

Laureaten 

 • Iwan Haensel, Chemistry at Paris Saclay 
 • Maaike Voorhoeve, Biotherapies: Tissue, Cell, Gene at Paris Saclay, Paris Est-Créteil et la Sorbonne Paris-Nord 
 • Janno Rook, Management innovation at Université de Strasbourg
 •  Daniel Albers, Visual Arts, Villa Arson – Ecole nationale supérieure d’art de Nice
 • Dewi Hartono, Character Animation and Animated Filmmaking, Gobelins Paris
 • Tom van Maastricht, International finance at HEC
 • Djoeke Baelde Jansen, Marine biological ressources at Sorbonne université, campus Villefranche-sur-Mer 
 • Merijn Laks, Computer science: parallel and distributed systems at Institut Polytechnique de Paris 
 • Martyna Chmura, Digital, New Technology & Public Policy at Sciences Po Paris 
 • Igor Shirinskiy, research fellow at Clinique Générale of Annecy  
 • Celeste Bos, research internship on genomics and evolutionary innovation at ENS Lyon 
 • Elena Zancanaro, General physics at Paris Saclay 
 • Jordy Ram, General physics at Paris Saclay 
 • Nicolas Cazenave, research internship at the Institute of Physics of the university of Amsterdam 

Over

De studiebeurzen France Excellence NL van het Institut français NL bieden financiële steun aan getalenteerde Nederlandse studenten die een masterstudie in Frankrijk willen doen. Ieder jaar coördineren we 4 programma’s: France Excellence Descartes, France Excellence Van Dongen, France Excellence Europa en France Excellence Quantum. Studenten uit elke academische discipline met een inschrijving aan een door de Franse overheid erkende Franse hogeronderwijsinstelling kunnen zich kandideren. 

Meer weten? https://institutfrancais.nl/nl/mobiliteitsbeurzen-voor-studenten/

Informatie

 • Dans le cadre de : Bourses de mobilité étudiante France Excellence NL
 • En partenariat avec : Quantum Delta NL, QuantEduFrance, Ministère de l’Europe et des Affaires étrangères, Campus France, France Alumni