Cultureel partnerschap: twee Franse coproducties ondersteund op het Kaboom Animation Festival 2022 in Utrecht en Amsterdam

Het Institut français NL werkt samen met het belangrijkste animatiefestival van Nederland, dat dit jaar 31 Franse coproducties presenteert in Utrecht, Amsterdam en online van 28 maart t/m 3 april 2022.

Het Institut français NL ontwikkelt culturele partnerschappen met de Nederlandse culturele instellingen die de hedendaagse Franse creatie in Nederland bevorderen en die de mobiliteit van kunstenaars en culturele professionals naar Nederland mogelijk maken.

Het Institut français NL werkt samen met het Kaboom Animation Festival, dat dit jaar 31 Franse coproducties presenteert in Utrecht, Amsterdam en online van 28 maart t/m 3 april 2022, en ondersteunt de korte animatiefilm Mum is pouring rain van de Franse regisseur Hugo de Faucompret en de korte Franse animatiefilm La Bestia van Marlijn van Nuenen, voormalig winnaaar van een Van Dongen-kunstbeurs van het Institut français NL.

Door het organiseren van masterclasses, conferenties, ronde tafels en ontmoetingen met regisseurs werkt Kaboom Animation Festival actief mee aan de ontwikkeling van de filmindustrie door uitwisselingen tussen talloze acteurs uit de sector te bevorderen.

Young Professional Days

Marlijn van Nuenen, voormalig winnaaar van een Van Dongen-kunstbeurs van het Institut français NL, wiens afstudeerfilm La Bestia (2020) in competitie is op het Kaboom Animation Festival 2022, vertelt over haar ervaringen aan de École des Gobelins in Parijs tijdens de Young Professional Days, de educatieve component van het Kaboom Animation Festival, aan de Hogeschool voor de Kunsten (HKU) in Utrecht op 29 maart 2022 om 13:00.


Over

Kaboom Animation Festival, ontstaan in 2019 door de samenwerking tussen de festivals KLIK (Amsterdam Animation Festival) en het Holland Animation Film Festival, is een festival waar animatiefilm in al zijn vormen en dimensies in het zonnetje wordt gezet. Kaboom Animation Festival is de hemel op aarde voor alles en iedereen die een hart heeft voor animatiefilm.

Informatie