Cultureel partnerschap: samenwerking rond de Nouveau Grand Tour en zes performances van Franse kunstenaars ondersteund tijdens de Sonic Acts Biennial 2024 in Amsterdam 

Het Institut français NL slaat de handen ineen met het Sonic Acts Biennial, een platform gewijd aan nieuwe ontwikkelingen in de digitale kunst, ter gelegenheid van de presentatie van zes performances van Franse artiesten van 2 februari tot 24 maart 2024 in Amsterdam.

Het Institut français NL ontwikkelt culturele samenwerking met de Nederlandse culturele instellingen die de hedendaagse Franse creatie in Nederland bevorderen en die de mobiliteit van kunstenaars en culturele professionals naar Nederland mogelijk maken. 

Het Institut français NL werkt samen met de Sonic Acts Biennial, om de performances te ondersteunen van Tarek Attoui (France/Libanon), Kassel Jaeger/François J. Bonnet (Frankrijk) en Eleonore Huisse (Frankrijk), Jessica Ekomane (Frankrijk/Duitsland), maar ook Alex Mordvinoff (Frankrijk/Verenigde Staten), Elain Edou alias Ndoho Ange (Frankrijk) en Léa Latour (Frankrijk).  

Ter gelegenheid van de Sonic Acts Biennial en in het kader van zijn partnerschap met het Institut français NL, krijgen ook twee kunstenaars in residentie bij Nouveau Grand Tour in Nederland – Annika Boll in residentie van 1 maart tot 30 april 2024 in het Nieuwe Instituut in Rotterdam en Sébastien Robert in residentie van 17 tot 30 juni 2024 in Willem Twee in Den Bosch – de kans om deel te nemen aan een ontmoetingssessie met de directeur van Sonic Acts. 

Tarek Attoui ©Locus Athens

Tarek Attoui 

Het evenement « Michel Waisvis: Touched by Sound » rond het artistieke erfgoed van de Nederlandse componist Michel Waisvisz zal onder andere gepresenteerd worden door kunstenaar en componist Tarek Attoui (Frankrijk/Libanon) in het Bimhuis te Amsterdam op 3 maart 2024 om 15:30. 

Over

Opgericht in 1994 om nieuwe ontwikkelingen in digitale kunstvormen onder de aandacht te brengen, is Sonic Acts bekend geworden door zijn tweejaarlijkse focus op het samenbrengen van kunst, theorie en technologie, gedreven door veranderingen in het ecologische, politieke, technologische en sociale landschap. Sonic Acts is tevens een toonaangevend platform voor internationale projecten, onderzoek, opdrachten en coproducties van nieuwe kunstwerken, vaak in samenwerking met lokale en internationale partnerorganisaties zoals onafhankelijke en institutionele culturele incubators, universiteiten en gerelateerde festivals. 

Informatie

  • In het kader van: Sonic Acts Biennial2024  
  • Stad: Amsterdam  
  • Datum: 2 februari t/m 24 maart 2024