Particuliere cursussen Frans

Wilt u Frans leren via een thematische aanpak? Ontdek onze particuliere cursussen Frans.

Presentatie

Wilt u het Frans op een andere manier ontdekken? Onze particuliere cursussen Frans bieden u de mogelijkheid Frans te leren via thematische benaderingen zoals de beroepswereld, de actualiteit, liederen of uitspraak.

Het Institut français NL werkt samen met het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) voor het aanbod van cursussen Frans.

Tarieven

Groepscursussen

DuurNormaal tariefStudententarief
15 uur:
10 lessen van 1:30 uur per week
€155€140
6 uur:
6 lessen van 1 uur per week
€80€65

Privécursussen

Privécursussen hebben een flexibele en individuele opzet. Het programma wordt op maat gemaakt op basis van uw niveau (A1 t/m C2) en uw behoeften. U krijgt het hele jaar persoonlijke begeleiding. Ook is het mogelijk om Frans te leren in groepjes van twee of drie familieleden of vrienden.

KostenPer uur
Privéles€59
Met twee personen €35 per persoon
Met drie personen€25 per persoon

Niveaus

Onze cursussen Frans zijn opgebouwd op basis van de zes niveaus van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen (ERK), van niveau A1 (beginner) tot niveau C2 (vergevorderd).

De particuliere cursussen Frans zijn beschikbaar voor alle niveaus. Cursisten zonder voorkennis van het Frans beginnen op niveau A1. Cursisten die al wat Frans kennen, moeten eerst de online niveautest doen en kunnen zich dan op het aanbevolen niveau inschrijven:

Inschrijvingen

Volgende sessie: Vanaf 14 februari 2023
Plaats: In Groningen of online volgens de cursus
Niveaus: Vanaf niveau A2
Inschrijven t/m: 10 februari 2023

Contact

Institut français NL
Harmoniegebouw – 1e etage (kamer 139 – gebouw 12)
Oude Kijk in het Jatstraat, 26
9712 EK Groningen

Ontvangst van het publiek:

  • op kantoor: van maandag t/m donderdag van 14.00 u tot 18.00 u – op afspraak buiten deze tijden
  • aan de telefoon: van maandag t/m donderdag van 10.00 u tot 17.00 u

Tel: 050 363 61 06 of 06 31 98 44 03

Email: institutfrancais@rug.nl

Beroeps Frans
Vanaf niveau A2

Deze cursus stelt u in staat Frans te oefenen in een professionele omgeving. Het zal u meer zelfvertrouwen geven en uw beheersing van de gesproken en geschreven taal verbeteren. Als u zakelijke brieven moet schrijven, e-mails versturen, telefoongesprekken voeren in het Frans, dan is deze cursus iets voor u.

NiveausGroningenOnlineWinter sessie
Vanaf niveau A2Face-to-face
Start
Afstandsonderwijs
Start
Inschrijvingen
10 lessen van 1:30 uur per week (15 uur)Vanaf dinsdag 14 februari
19:00-20:30
Donderdag 16 februari
19:00-20:30
t/m 7 februari

Frans in zang
Vanaf niveau A2

Houdt u van Franse liedjes en wilt u de auteurs-componisten-uitvoerders en de boodschappen achter deze melodieën ontdekken? Deze ludieke taalactiviteit, georganiseerd door Horia Benmehdi, lerares Frans, biedt u de mogelijkheid uw woordenschat te verrijken, uw uitspraak te verbeteren, grammatica te herhalen en uw kennis van de Franse cultuur aan te vullen: originele lessen Frans in een gezellige sfeer, die u zullen helpen uw mondelinge en schriftelijke vaardigheden te verbeteren.

NiveausGroningenOnlineWinter sessie
Vanaf niveau A2Face-to-face
Start
Afstandsonderwijs
Inschrijvingen
10 lessen van 1:30 uur per week (15 uur)Woensdag 15 februari
19:00-20:30
——t/m 7 februari 2023

Frans beter uitspreken
vanaf niveau A2

Dankzij deze lessen zult u in staat zijn het ritme en de intonatie van uw zinnen te verbeteren en bepaalde moeilijke klanken die eigen zijn aan de Franse taal te corrigeren. Onder leiding van Angélique Pichonnier, docente Frans, biedt deze cursus een praktische benadering van het fonologische systeem van het Frans om typische uitspraakfouten te vermijden. Dit zal een gelegenheid zijn om de regels van uitspraak te begrijpen en ze toe te passen door middel van leuke activiteiten.

NiveausGroningenOnlineWinter sessie
Vanaf niveau A2Face-to-face
Afstandsonderwijs
Start
Inschrijvingen
6 lessen van 1:00 uur per week (6 uur)——Zaterdag 18 februari
11:30-12:30
t/m 7 februari 2023

Voor docenten Frans

Onder leiding van Alberte Roué, docente Frans, is deze cursus bestemd voor Nederlandse docenten die Franse les geven (of les gegeven hebben) op middelbare scholen en die in contact willen blijven met de Franse cultuur en literatuur.

NiveausGroningenOnlineWinter sessie
Vanaf niveau A2Face-to-face
Start
AfstandsonderwijsInschrijvingen
10 lessen van 1:30 uur per week (15 uur)Oct 2023——

DELF/DALF/TCF voorbereiding


Wilt u uw kennis van het Frans valideren door het Diplôme d’études en langue française (DELF) of het Diplôme approfondi de langue française (DALF) te behalen? Dit zijn internationaal erkende diploma’s die door het Franse Ministerie van Onderwijs worden afgegeven en levenslang geldig zijn. Onze DELF-DALF-examen voorbereidingscursussen, gegeven door docenten die officieel gekwalificeerd zijn als DELF-DALF-examinator, hebben tot doel de kandidaten methodologisch voor te bereiden op de examens, waardoor ze hun kans om te slagen kunnen verhogen.

Het Institut biedt een individuele, flexibele cursus aan ter voorbereidingop het DELF- en DALF- exxamen en de TCF.

Meer informatie : institutfrancais@rug.nl