Specifieke cursussen Frans

Wilt u Frans leren via een thematische aanpak? Ontdek onze particuliere cursussen Frans.

Presentatie

Wilt u het Frans op een andere manier ontdekken? Onze particuliere cursussen Frans bieden u de mogelijkheid Frans te leren via thematische benaderingen zoals de beroepswereld, de actualiteit of examenvoorbereiding. Ons huidige aanbod bestaat uit:

  • Cursus Juridisch Frans
  • Cursus Beroeps Frans
  • Voorbereiding op DELF/DALF en TCF

Het Institut français NL werkt samen met het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) voor het aanbod van cursussen Frans.

Tarieven

Groepscursussen

CursusNormaal tariefStudententarief
Juridisch Frans:
20h (2,5 uur/dag gedurende 2 weken)
€ 240€ 220

Privécursussen

Privécursussen hebben een flexibele en individuele opzet. Het programma wordt op maat gemaakt op basis van uw niveau (A1 t/m C2) en uw behoeften. U krijgt het hele jaar persoonlijke begeleiding. Ook is het mogelijk om Frans te leren in groepjes van twee of drie personen.

Aantal personenKosten per uur
Privéles€ 59
Met twee personen € 35 per persoon
Met drie personen€ 25 per persoon

Niveaus

Onze cursussen Frans zijn opgebouwd op basis van de zes niveaus van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen (ERK).

Inschrijvingen

Plaats: In Groningen of online
Eerste cursus en inschrijvingen: afhankelijk van de cursus gekozen

Inschrijvingsprocedure

Contact

Institut français NL
Harmoniegebouw – 1e etage (kamer 139 – gebouw 12)
Oude Kijk in het Jatstraat, 26
9712 EK Groningen

Ontvangst van het publiek:

Op kantoor: van maandag t/m donderdag van 14.00 u tot 18.00 u – op afspraak buiten deze tijden

Aan de telefoon: van maandag t/m donderdag van 10.00 u tot 18.00 u

Tel: 06 31 98 44 03

Email: institutfrancais@rug.nl

Cursusaanbod

Vanaf niveau B2 – intensieve cursus

Vanaf juli 2024 introduceert het Institut français in Groningen een nieuwe, unieke cursus van hoogwaardige kwaliteit in haar programma: een cursus juridisch Frans. Speciaal ontworpen voor rechtenstudenten, juristen en eenieder die zijn interesse wil verdiepen en vaardigheden op dit gebied wil aanscherpen.

Deze opleiding beslaat twee weken (20 uur face-to-face les) en behandelt twee verplichte modules: Internationaal recht en Europees recht. Binnen het kader van de module Internationaal recht wordt ook het recht van de Common Law behandeld, naast het Franse recht en het internationaal strafrecht (aangepast aan het Erasmus-programma in het bijzonder). De module over Europees Recht volgt de actualiteit en juridische ontwikkelingen (economisch, politiek en ecologisch). Daarnaast voorziet de cursus in relevante woordenlijsten die zorgen voor een bruikbaar begrip van de behandelde onderwerpen.

Deze cursus wordt gegeven door Marie Louise Nguyen, docent Frans en afgestudeerd in Algemeen Recht en Bedrijfsrecht aan de Universiteit Paris 1 Panthéon-Sorbonne.

NiveausOnlinePraktische informatie
Vanaf niveau B2Afstandsonderwijs – intensieve cursus
20u (2,5u/dag gedurende 2 weken)


Data: van 8 t/m 18 juli 2024
Eerste week: 8, 9, 10 en 12 juli
Tweede week: 15, 16, 17 en 18 juli
Tijden: van 18:30 tot 21:00
Inschrijving verlengd t/m 2 juli 2024
Inschrijving via het online formulier of door een email te sturen naar institutfrancais@rug.nl.

Beroeps Frans

Vanaf niveau A2

Deze cursus stelt u in staat Frans te oefenen in een professionele omgeving. Het zal u meer zelfvertrouwen geven en uw beheersing van de gesproken en geschreven taal verbeteren. Als u zakelijke brieven moet schrijven, e-mails versturen, telefoongesprekken voeren in het Frans, dan is deze cursus iets voor u.

NiveausGroningenOnline
Vanaf niveau A2Face-to-face

Afstandsonderwijs

Beschikbaar met een gepersonaliseerde cursus: individueel of in een een kleine groepBeschikbaar met een gepersonaliseerde cursus: individueel of in een kleine groep

DELF/DALF/TCF voorbereiding

Wilt u uw kennis van het Frans valideren door het Diplôme d’études en langue française (DELF) of het Diplôme approfondi de langue française (DALF) te behalen? Dit zijn internationaal erkende diploma’s die door het Franse Ministerie van Onderwijs worden afgegeven en levenslang geldig zijn. Onze DELF-DALF-examen voorbereidingscursussen, gegeven door docenten die officieel gekwalificeerd zijn als DELF-DALF-examinator, hebben tot doel de kandidaten methodologisch voor te bereiden op de examens, waardoor ze hun kans om te slagen kunnen verhogen.

Het Institut biedt een individuele, flexibele cursus aan ter voorbereiding op het DELF- en DALF- examen en de TCF.

Meer informatie : institutfrancais@rug.nl