Conversatiecursussen

Wilt u uw spreek- en luistervaardigheid in het Frans snel verbeteren? Ontdek onze conversatiecursussen.

Presentatie

Wilt u uw spreek- en luistervaardigheid in het Frans snel verbeteren? Met onze conversatiecursussen kunt u uw Frans oefenen en zo uw woordenschat vergroten, uw uitspraak verbeteren en vloeiender leren spreken en tegelijkertijd uw kennis van de Franse cultuur en maatschappij verdiepen.

Het Institut français NL werkt samen met het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) voor het aanbod van cursussen Frans.

Tarieven

Groepscursussen

DuurNormaal tariefStudententarief
30 uur:
15 lessen van 2 uur per week
€219€204

Privécursussen

Privécursussen hebben een flexibele en individuele opzet. Het programma wordt op maat gemaakt op basis van uw niveau en uw behoeften. U krijgt het hele jaar persoonlijke begeleiding.

KostenPer uur
Privéles€59
Met twee personen€35 per persoon
Met drie personen€25 per persoon

Niveaus

Onze cursussen Frans zijn opgebouwd op basis van de zes niveaus van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen (ERK), van niveau A1 (beginner) tot niveau C2 (vergevorderd).

De conversatiecursussen zijn beschikbaar voor alle niveaus. Cursisten zonder voorkennis van het Frans beginnen op niveau B1. Cursisten die al wat Frans kennen, moeten eerst de online niveautest doen en kunnen zich dan op het aanbevolen niveau inschrijven:

Inschrijvingen

Volgende sessie: vanaf 17 februari 2023
Plaats: in Groningen of online
Niveau: vanaf B1
Inschrijven t/m: 10 februari 2023

Contact

Institut français NL
Harmoniegebouw– 1e etage (kamer 139 – gebouw 12)
Oude Kijk in het Jatstraat, 26
9712 EK Groningen

Ontvangst van het publiek:

  • Op kantoor: van maandag t/m donderdag van 14.00 u tot 18.00 u – op afspraak buiten deze tijden.
  • Aan de telefoon: van maandag t/m donderdag van 10.00 u tot 17.00 u.

Tel: 050 363 61 06 of 06 31 98 44 03

E-mail: institutfrancais@rug.nl

Niveau B1
drempel

Na de conversatiecursussen op niveau B1 kunt u: de hoofdpunten begrijpen wanneer in duidelijk uitgesproken standaardtaal wordt gesproken over vertrouwde onderwerpen (werk, school, vrije tijd enz.); in eenvoudige, samenhangende bewoordingen praten over alledaagse en persoonlijke onderwerpen; een gebeurtenis of ervaring beschrijven en een plan of idee in het kort uitleggen of beredeneren.

Aan het einde van de conversatiecursussen op niveau B1 heeft u het benodigde niveau om het examen DELF B1 af te leggen (tegen extra kosten).

NiveausGebruikersGroningenOnline
B1Onafhankelijke gebruikersFace-to-faceAfstandsonderwijs
Start
B1Voor onafhankelijke gebruikers die niveau B1 hebben gehaald——
Vrijdag 17 februari
13:00-15:00

Niveau B2
gevorderd (onafhankelijke gebruiker)

Na de conversatiecursussen op niveau B2 kunt u: de inhoud van complexe teksten begrijpen; vloeiend en spontaan een gesprek voeren met een moedertaalspreker; zich op duidelijke en persoonlijke wijze uitdrukken over allerlei onderwerpen, uw mening geven over een actueel thema en daarvan de voor- en nadelen bespreken.

Aan het einde van de conversatiecursussen op niveau B2 heeft u het benodigde niveau om het examen DELF B2 af te leggen (tegen extra kosten).

NiveausGebruikersGroningenOnline
B2Onafhankelijke gebruikersFace-to-faceAfstandsonderwijs
Start
B2Voor onafhankelijke gebruikers die niveau B2 hebben gehaald——Vrijdag 17 februari
13:00-15:00

Niveau C1
effectieve vaardigheid

Na de conversatiecursussen op niveau C1 kunt u: lange en ingewikkelde teksten begrijpen en daar impliciete informatie uit opmaken; zich vloeiend en spontaan uitdrukken in uw sociale, professionele en persoonlijke leven; op duidelijke en gestructureerde wijze een betoog houden over complexe onderwerpen en stellingen.

Aan het einde van de conversatiecursussen op niveau C1 heeft u het benodigde niveau om het examen DALF C1 af te leggen (tegen extra kosten).

NiveausGebruikersGroningenOnline
C1GevorderdenFace-to-faceAfstandsonderwijs
Start
C1Voor onafhankelijke gebruikers die niveau C1 hebben gehaald ——Vrijdag 17 februari
11:00-13:00

Niveau C2
beheersing 

Na de conversatiecursussen op niveau C2 kunt u zonder moeite alles begrijpen wat u hoort of leest en kunt uzelf spontaan, zeer vloeiend, precies en genuanceerd uitdrukken, ook in meer complexe situaties.

Aan het einde van de conversatiecursussen op niveau C2 heeft u het benodigde niveau om het examen DALF C2 af te leggen (tegen extra kosten).

NiveausGebruikersGroningenOnline
C2GevorderdenFace-to-faceAfstandsonderwijs
Start
C2Voor onafhankelijke gebruikers die niveau C2 hebben gehaald ——Vrijdag 17 februari
11:00-13:00