Onze partnerorganisaties

Het Institut français NL is actief in heel Nederland, in samenwerking met talloze Franse en Nederlandse partnerorganisaties.

Onze institutionele partners

Campus France

Campus France is het Franse agentschap voor de promotie van hoger onderwijs, ontvangst en internationale mobiliteit.

Institut Français

Het Institut Français zet zich in voor Franse culturele bedrijvigheid in het buitenland en is in dienst van het Franse Ministerie van Europa en Buitenlandse zaken en het Ministerie van Cultuur.

France Éducation international

France Éducation international zet zich in voor onderwijs en de Franse taal en is in dienst van het Franse Ministerie van Nationaal Onderwijs, Jeugd en Sport.

Onze partnerorganisaties

Ambassade van Nederland in Frankrijk

De Ambassade van Nederland in Frankrijk is de diplomatieke vertegenwoordiging van het Koninkrijk der Nederlanden in de Franse Republiek.

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) bevordert de beoefening van de wetenschap in Nederland.

Nuffic

Nuffic is de Nederlandse organisatie voor internationalisering in het onderwijs: van primair en voortgezet onderwijs tot mbo, hoger onderwijs en onderzoek, en volwasseneneducatie. 

Organisation internationale de la Francophonie

L’Organisation internationale de la Francophonie bevordert de Franse taal en zet zich in voor samenwerking binnen de 88 landen en overheden op het gebied van politiek, educatie, economie en cultuur.

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen n is de tweede oudste universiteit van Nederland en beschikt over een uitstekende reputatie in Europa, met name op het gebied van exacte wetenschappen en geneeskunde.

EUNIC Netherlands

De Nederlandse tak van het netwerk van culturele nationale instituties van de Europese Unie (European Union National Institutes for Culture, EUNIC) versterkt de Europese integratie en de culturele diplomatiek door middel van intensivering van de culturele samenwerking.

Ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) zet zich in voor een intelligent, deskundig en creatief Koninkrijk der Nederlanden .

Openbare Bibliotheek Amsterdam

De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) is de openbare bibliotheek-organisatie voor de gemeenten Amsterdam, Diemen en Ouder-Amstel.

Réseau
franco-néerlandais

Het Réseau franco-néerlandais bevordert de samenwerking tussen Frankrijk en Nederland op het gebied van hoger onderwijs en onderzoek, in het kader van het Bolognaproces en de Horizon 2020.

Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen

Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt taalcursussen Arabisch, Chinees, Duits, Engels, Italiaans, Spaans, Japans, Nederlands, Russisch, Portugees, Koreaans, en Zweeds aan.

Onze mediapartners

TV5 Monde

TV5MONDE, een mondiale culturele televisiezender met Franstalig DNA, is het officiële kanaal van de Internationale Organisatie van de Francofonie (OIF) en een toonaangevend medianetwerk voor Franstaligen en Francofielen overal ter wereld.

FLE.FR

Sinds 1996 is Fle.fr de informatiesite over Frans als vreemdetalencentrum in Frankrijk. Fle.fr is lid van de Europese Taalraad en levert een bijdrage aan het Fonds voor een Vrije Pers.

Onze sponsors

En u?

U kunt ons bereiken door een mail te sturen naar: communication@institutfrancais.nl