Workshop Frans 2022: de literaire momenten

Presentatie

Neem één keer per maand deel aan een ontmoeting tussen ervaren lezers, nieuwsgierigen naar literatuur en gepassioneerden van de Franse taal. Het doel van deze bijeenkomst is een literair werk te bespreken en iedereen de kans te geven zijn mening en gevoelens als lezer te uiten.

Door Chloé Kervio, docent Frans.

Workshops

  • Maandag 17 oktober

Strip ‘L’âge d’or’, deel 1 – Van Cyril Pedrosa en Roxane Moreil.

Een meesterwerk met een episch verhaal, een politieke utopie, een tragische lotsbestemming en middeleeuwse esthetiek. Deze graphic novel, die in de literaire wereld met lof werd overladen, is in 2019 bekroond met de Prix BD Fnac France Inter.

  • Maandag 14 november

Arrête avec tes mensonges – Auteur : Philippe Besson

Autobiografische roman – Een gevoelige en authentieke kijk op een episode uit het leven van deze hedendaagse auteur. Een schrijver die het verdiend gelezen te worden! In 2017 bekroond met de Prix Maison de la presse.

  • Maandag 12 december

Frère d’âmeAuteur : David Diop

Winnaar van de Prix Goncourt des lycéens in 2018. Deze zeer korte roman biedt een verontrustende kijk in de loopgraven van de eerste wereldoorlog vanuit het oogpunt van Afrikaanse soldaten uit de koloniën, zij die door de geschiedenis vergeten zijn. Een roman zo kort als het adembenemend is.

Over

De workshops Frans worden verzorgd door docenten Frans van het Institut français des Pays-Bas en zijn toegankelijk voor alle leerlingen Frans die hun mondelinge vaardigheden verder willen ontwikkelen, hun woordenschat willen verrijken en hun kennis van de Franssprekende culturen willen verdiepen.

Docent

Chloé Kervio is docent Frans als Vreemde Taal aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na gewerkt te hebben in Frankrijk, de Verenigde Staten, Ecuador en het Verenigd Koninkrijk, heeft zij zich nu in Nederland gevestigd om haar passie voor het onderwijs van de Franse taal, literatuur en kunst met haar leerlingen te delen.

Partners

  • Georganiseerd door: Institut français NL
  • In samenwerking met: Rijksuniversiteit Groningen