Dubbele workshop Frans: Lupin

Presentatie

Dubbele workshop, dus dubbel plezier!

Op 14 mei presenteert het Institut français een tweedelige workshop in het thema van Lupin. Wij nodigen je van harte uit om deel te nemen aan onze tweedelige activiteit, gewijd aan zowel de populaire Netflix-serie als de literaire wereld gecreëerd door Maurice Leblanc. Je kunt ervoor kiezen om aan beide workshops mee te doen, maar het is ook mogelijk om slechts bij een enkele aan te sluiten.

Workshop 1 : Lupin, de serie van 14:00 tot 15:00

  • Vanaf niveau A2

Heeft u van de serie Lupin op Netflix genoten? Wij al helemaal! Mocht u interesse hebben in een lesje Franse taal dat in teken staat van spreekvaardigheid op niveau A2/B1, sluit u dan aan bij deze les waarbij we allemaal een echte Gentleman Cambrioleur of Gentlewoman cambrioleuse zullen worden!

Workshop 2 : Lupin, het dictee – van 15:30 tot 16:30

  • Vanaf niveau B2

Vond u de serie Lupin geweldig en wilt u het daar eigenlijk nog niet bij laten? In samenwerking met de Institut français NL in Groningen, host Christine Vidon een dictee gebaseerd op de boeken van Maurice Leblanc! Het nakijken van het dictee stelt u in staat enkele regels voor spelling, interpunctie en grammatica te herhalen en weer scherp te krijgen. Dat alles terwijl u zich onderdompelt in de wereld van onze favoriete Gentleman Cambrioleur!  

Over ons

De workshops Frans worden verzorgd door docenten Frans van het Institut français des Pays-Bas. De workshops zijn toegankelijk voor alle leerlingen Frans in Nederland die hun mondelinge vaardigheden verder willen ontwikkelen, hun woordenschat willen verrijken en hun kennis van de Franssprekende culturen willen verdiepen.

Spreker

Photo de Christine Vidon

Christine Vidon is opgeleid als docent Frans als vreemde taal in Frankrijk (master Frans als vreemde taal) en in Nederland (educatieve master). Ze geeft al meer dan 25 jaar les in verschillende contexten: collège, lycée (algemeen en beroepsonderwijs) en vervolgens aan hogescholen en universiteiten, waar ze zowel docent Frans als vreemde taal als trainer is. De laatste jaren heeft ze zich gespecialiseerd in het vertalen van het nieuwste onderzoek naar effectieve en innovatieve ELO-programma’s (curriculumontwerp). Haar belangrijkste interessegebieden zijn de toepassing van dynamische leertheorie, het gebruik van films, taakgebaseerd leren, de implementatie van feedbacklogica in programma’s, evenals actieve pedagogie en ICT. Het programma dat het team aan de Rijksuniversiteit Groningen ontwikkelt, heeft onlangs meer nationale en internationale aandacht gekregen.

Partners

  • Georganiseerd door : Institut français des Pays-Bas
  • In samenwerking met: Rijksuniversiteit Groningen