Optreden van Het Parijs Jongenskoor in Nederland

Optreden van Het Parijs Jongenskoor (Les Petits Chanteurs de Sainte-Croix de Neuilly) in Amsterdam in de Basiliek van de Heilige Nicolaas en in Zwolle in de Dominicanen Klooster.

Presentatie van de editie

Het Parijs Jongenskoor in zijn huidige vorm werd opgericht in 1956 en wordt beschouwd als Frankrijks beste jongenskoor. Het heeft als missie het publiek kennis te laten maken met de grote rijkdom van de gewijde muziek en de boodschap van vrede uit te dragen. Onder leiding van dirigent François Polgár – dirigent bij de Opéra de Paris en Radio France – zingt het koor nog met evenveel enthousiasme als in de beginjaren, zowel door heel Frankrijk als verschillende plaatsen in de wereld.

Over het evenement

Laat u raken door de zuivere, kristalheldere stemmen van de jonge zangers van de Maîtrise de Sainte-Croix de Neuilly en beleef op het ritme van hun bezielde zang momenten van zeldzame schoonheid en vervoering. Op het programma staan gewijde liederen van Franse componisten als Gabriel Fauré en Camille Saint Saëns.

Het Parijs Jongenskoor gaat met regelmaat op tournee. Zo waren ze de afgelopen jaren onder andere te horen in de Opera van Guangzhou (China), de Sint-Jozefkathedraal in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten) en het Casa da Musica in Porto (Portugal). In het kader van zijn zomertournee 2022 doet het koor Nederland, België en Denemarken aan. In 2023 touren de jonge zangers door Argentinië en treden dan voor de eerste maal in Latijns-Amerika op.

Zij worden begeleid door concertpianist en oud-koorlid Jean-Christophe Polgár. Het jongenskoor is namelijk ook één grote familie, die uit meerdere generaties bestaat die een levensvervullend project delen binnen het verband van een gerenommeerde Parijse onderwijsinstelling.

Programma

Gewijde liederen van Franse componisten als Gabriel Fauré en Camille Saint Saëns.

Partners

  • Georganiseerd door: Het Parijs Jongenskoor
  • Foto: © Het Parijs Jongenskoor