Wetenschappelijk café – Gesprek met Ida Fazlic

Tijdens deze editie van onze serie wetenschappelijke cafés praten we met PHD’er Ida Fazlic, die onderzoek doet aan de ESRF van Grenoble.

Presentatie

Binnen het PHC-van Gogh programma werkt ze samen met Nederlandse onderzoekers aan het project: historische en industriële schilderijen onder het synchrotonlicht. Partners van dit project zijn ook: Universiteit van Amsterdam, het Rijksmuseum en Akzonobel.

Over

Aan de hand van onze serie wetenschappelijke cafés laten we aan een geïnteresseerd publiek verschillende wetenschappelijke projecten zijn die deel uitmaken van Frans-Nederlandse uitwisselingen in verschillende domeinen. De cafés zijn een mooie kan om onderzoekers die de banden tussen onze twee landen verstevigen te ontmoeten en met hen uit te wisselen.

Programma

16.00u: Inloop

16.15u: Gesprek met Ida Fazlic

17.00u: Borrel

Spreker

Ida Fazlic
Van oorsprong uit Bosnië-Herzegovia heeft Ida Fazlic conservatie en renovatie van cultureel erfgoed gestudeerd aan de universiteit van Sarajevo. Ze heeft vervolgens haar masterdiploma gehaald, in hetzelfde domein, aan de universiteit Ca Foscari in Venetië. Sinds 2021 werkt ze voor het internationale  onderzoekscentrum European Synchroton Raditation Facility (ESRF) in Grenoble.

Moderator

Jorien Duivenvoorden
Junior researcher aan de UvA en voor het Rijksmuseum

Partners

  • Georganiseerd door: IFNL
  • In samenwerking met: NSA, Universiteit van Amsterdam, ESRF