Workshop Frans 2022: de huidige uitingsvormen van het feminisme

Deze workshop staat open voor alle leerlingen Frans die de verschillende uitingsvormen van het feminisme in het Frankrijk van vandaag willen ontdekken.

Presentatie

Sinds Simone de Beauvoir is het feminisme geëvolueerd. De nieuwe generatie feministen verovert de sociale netwerken en de publieke ruimte en overstijgt het intellectuele en academische keurslijf om een groot publiek te mobiliseren. Deze workshop heeft tot doel de verschillende uitingsvormen van het feminisme in Frankrijk te presenteren en de deelnemers toegankelijke hulpmiddelen aan te reiken voor persoonlijke reflectie. 

Over

De workshops Frans worden verzorgd door docenten Frans van het Institut français des Pays-Bas en zijn toegankelijk voor alle leerlingen Frans in Nederland die hun mondelinge vaardigheden verder willen ontwikkelen, hun woordenschat willen verrijken en hun kennis van de Franssprekende culturen willen verdiepen.

Docent

Chloé Kervio is docent Frans als Vreemde Taal aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na gewerkt te hebben in Frankrijk, de Verenigde Staten, Ecuador en het Verenigd Koninkrijk, heeft zij zich nu in Nederland gevestigd om haar passie voor het onderwijs van de Franse taal, literatuur en kunst met haar leerlingen te delen. 

Partners:

  • Georganiseerd door: Institut français des Pays-Bas
  • In samenwerking met: Rijksuniversiteit Groningen