Culturethèque

Altijd en overal toegang tot duizenden Franstalige materialen met de Culturethèque.

Presentatie

De catalogus van de Culturethèque omvat ruim 400.000 Franstalige materialen die dankzij het wereldwijde netwerk van Alliances françaises en Instituts français altijd en overal toegankelijk zijn in 136 landen.

Of u nu geschreven media, literatuur of stripboeken wilt lezen, muziek, audioboeken of podcasts wilt beluisteren, filmpjes, animatiefilms of documentaires wilt bekijken of Frans wilt leren, de digitale Culturethèque-bibliotheek is bedoeld voor alle Franssprekenden en docenten en leerlingen Frans in Nederland.

Jaarlijkse Tarieven

Individueel tarief

  • Voor cursisten van het Institut français in Groningen en de Alliances Françaises in Nederland:gratis
  • Docent Frans:€15
  • Member van het Campus France Pays-Bas netwerk:€15
  • Algemeen publiek:€30

Groepstarief (Nederlandse scholen)

  • 0 tot 100 leerlingen: €15 per leerling
  • 100 tot 300 leerlingen: €10 per leerling
  • 300 tot 1000 leerlingen: €5 per leerling
  • Meer dan 1000 leerlingen: €1 per leerling

Instructies

Als u een leerling bent van het Institut français in Groningen, stuur dan een e-mail naar culturetheque@institutfrancais.nl om u in te schrijven. U krijgt dan met uw inloggegevens toegang tot de online-inhoud van de Culturethèque.

Als u geen leerling bent van het Institut français in Groningen, klikt u op het tabblad “inschrijven” op het platform van Culturethèque, vult u het inschrijvingsformulier in en stuurt u een e-mail naar culturetheque@institutfrancais.nl. Zodra u bent ingelogd, krijgt u toegang tot alle inhoud voor een proefperiode van drie weken en kunt u vervolgens een abonnement nemen door een overschrijving te doen naar onderstaande rekening, waarmee u volledige toegang krijgt tot Culturethèque.

Rekeninghouder: Institut français des Pays-Bas
Bank: ING
IBAN: NL96 INGB 0003 8689 80
BIC: INGBNL2A


Over

Culturethèque is zo ontworpen dat de inhoud digitaal toegankelijk is op alle apparaten: computers, tablets en mobiele telefoons. Gelet op de mobiliteit van gebruikers heeft de toegankelijkheid via smartphones de hoogste prioriteit gekregen. Culturethèque is een website die overal ter wereld toegankelijk is, behalve in Frankrijk. De redactionele inhoud wordt volledig beheerd door het Institut français.

Partner

  • Voorgesteld door: Institut Français