IFcinéma

Van klassieke films tot recente releases, het IFcinéma platform biedt filmprofessionals en leraren het beste van de Franse cinema in al zijn diversiteit.

Presentatie

Het professionele platform IFcinéma, aangeboden door het Institut français, biedt een catalogus van Franse films voor de organisatie van niet-commerciële openbare vertoningen via downloadbestellingen of fysieke media (DCP, Blu-ray, 35 min., enz.). 

Talrijke retrospectieven gewijd aan de grote figuren van de Franse cinema en thematische programma’s worden over de hele wereld georganiseerd op initiatief van het Institut français, in samenwerking met grote buitenlandse culturele instellingen. 

Daarnaast is het Institut français via de internationale programmering van IFcinéma betrokken bij grote evenementen die in Frankrijk worden georganiseerd om korte films, animatiefilms en documentaires te promoten, zoals Fête du court métrage, Fête du cinéma d’animation en Mois du Film documentaire. 

Het Institut français besteedt bijzondere aandacht aan het promoten van jonge Franse filmmakers, vooral op het gebied van virtual reality, en gaat distributiepartnerschappen aan met de Association du cinéma indépendant pour sa diffusion (ACID), het Agence du court-métrage en het festival Premiers Plans d’Angers, waardoor ze wereldwijd in contact komen met een nieuw publiek, vooral jongeren. 


Over

Elk jaar verwerft het Institut français de uitzendrechten van een honderdtal recente en historische Franse films voor een periode van 3 tot 7 jaar. 

Deze steun voor programmering en distributie richt zich tot filmprofessionals (festivals, mediatheken, bioscopen, filmclubs, enz.) en leraren. 

Partner

  • Voorgesteld door: Institut Français