Cultureel partnerschap: twee Franse films ondersteund op het Kaboom Animation Festival 2023 in Utrecht en Amsterdam

Het Institut français NL werkt samen met het belangrijkste animatiefestival van Nederland, dat dit jaar 33 Franse coproducties presenteert in Utrecht, Amsterdam en online van 24 maart t/m 2 april 2023.

Het Institut français NL ontwikkelt culturele partnerschappen met de Nederlandse culturele instellingen die de hedendaagse Franse creatie in Nederland bevorderen en die de mobiliteit van kunstenaars en culturele professionals naar Nederland mogelijk maken.

Het Institut français NL werkt samen met het Kaboom Animation Festival, dat dit jaar 33 Franse coproducties presenteert in Utrecht, Amsterdam en online van 24 maart t/m 2 april 2023, en ondersteunt de animatiefilm Nayola van José Miguel Ribeiro en de VR korte animatiefilm Kidnapping at Vostok van de Franse regisseur Jean Bouthors.

Door het organiseren van masterclasses, conferenties, ronde tafels en ontmoetingen met regisseurs werkt Kaboom Animation Festival actief mee aan de ontwikkeling van de filmindustrie door uitwisselingen tussen talloze acteurs uit de sector te bevorderen.

Nayola van José Miguel Ribeiro

Kaboom Animation Festival opent dit jaar met de animatiefilm Nayola (Portugal, België, Frankrijk, Nederland, 2022) van de Portugese regisseur José Miguel Ribeiro, die op de openingsavond in het Eye Filmmuseum in Amsterdam op 30 maart 2023 om 21:00 uur wordt vertoond in aanwezigheid van de regisseur.

Een emotioneel beladen verhaal van drie vrouwen uit dezelfde familie wier levens zijn verscheurd door de dodelijke burgeroorlog in Angola. De film geeft een beeld van de verwoestende gevolgen van oorlog op meerdere generaties. En ook al is een festival een viering van kunst, we mogen nooit blind zijn voor de horror die moedige mensen in bloederige conflicten doormaken.

Nayola van José Miguel Ribeiro (Portugal, België, Frankrijk, Nederland, 2022)

Kidnapping at Vostok de Jean Bouthors

De VR korte animatiefilm Kidnapping at Vostok (Frankrijk, 2022) van de Franse regisseur Jean Bouthors wordt vertoond op de VR-tentoonstelling in de Bibliotheek Neude in Utrecht van 24 t/m 27 maart 2023 als onderdeel van het Kaboom Animation Festival.

Kaboom Animation Festival is de hemel op aarde voor alles en iedereen die een hart heeft voor animatiefilm. Van vlijmscherpe en inventieve experimentele arthouse tot kleurrijke verhalen voor jong en oud; Kaboom serveert animatielekkernijen voor elk levend wezen. Zelfs voor de grootste weirdos onder ons! 

Kidnapping at Vostok van Jean Bouthors (Frankrijk, 2022) 

Over

Kaboom Animation Festival, ontstaan in 2019 door de samenwerking tussen de festivals KLIK (Amsterdam Animation Festival) en het Holland Animation Film Festival, is een festival waar animatiefilm in al zijn vormen en dimensies in het zonnetje wordt gezet. Kaboom Animation Festival is de hemel op aarde voor alles en iedereen die een hart heeft voor animatiefilm.

Informatie