Passage(s) #5: een gesprek met Camille Etienne en Lena Hartog 

Het Institut français NL nodigt je uit om een nieuwe aflevering van zijn podcast Passage(s) te ontdekken. Een gesprek tussen klimaatactivist Camille Etienne (Frankrijk), op bezoek in Nederland voor La Nuit des idées in Amsterdam 2023, en klimaatactivist Lena Hartog (Nederland) over de “making of” van klimaatactivisme vandaag de dag in Europa. 

Camille Etienne

Camille Etienne is een Franse milieuactiviste en spokersperon van de videobeweging “On est prêt”. In december 2021, werd ze hoofredacteur van het speciale nummer van Socialter “L’écologie ou la mort”. Ze stelt het economische groeimodel in vraag, dat on volgens haar aanmoedigt om “te veel te produceren”. Ze is een van Vanity Fair’s 50 meest invloedrijke Françaises van 2020. 

Lena Hartog

Lena Hartog is een Nederlandse klimaatactiviste. Ze werk voor de Europese think tank Center for Future Generations als coördinator van de klimaatbeweging en belangenbehartiging.  

Over

De nieuwe podcast van het Institut français NL –een vrije, ongemodereerde uitwisseling tussen een Franse kunstenaar op bezoek in Nederland en een Nederlandse persoonlijkheid, over thema’s die hen na aan het hart liggen.