Hartslag #10: Damarice Amao, Franse gast-curator van het Unbound Paviljoen van Unseen Amsterdam 2022

Onze hartslag #10 nodigt je uit om het Unbound-paviljoen, samengesteld door de Franse curator Damarice Amao, te ontdekken op Unseen Amsterdam van 16 t/m 18 september 2022.

Het Institut français NL deelt zijn “hartslag” om je te helpen de hedendaagse Franse creatie in Nederland te ontdekken waar je hart sneller van gaat kloppen.

Deze hartslag nodigt je uit om het Unbound-paviljoen, samengesteld door Damarice Amao, curator fotografie van het Centre Pompidou, te ontdekken op Unseen Amsterdam van 16 t/m 18 september 2022.

Unbound is Unseens meest ambitieuze project, gewijd aan het verkennen van de uitdijende buitengrenzen van het fotografische universum op monumentale schaal, en tot op heden. De belangrijkste onderdelen van Unbound zijn een tentoonstelling in de 700 m2 grote hal van het Transformatorhuis, samengesteld door een onafhankelijke gast curator, en een professioneel symposium voor curatoren van fotografie.

Dit jaar is Damarice Amao, curator fotografie van het Centre Pompidou in Parijs, gastcurator. Amao selecteerde een dozijn projecten waarin fotografie overgaat in digitale kunst, installaties, performance kunst, sculptuur, virtual reality en videokunst.

De Franse kunstenares Laurence Aëgerter stelt twee werken tentoon: Diogènes, een monumentaal wandtapijt (4,5 x 6 meter) gebaseerd op verschillende archieven van de Tweede Wereldoorlog en Confetti, een reproductie van de 58038 foto’s die 10 jaar lang in de smartphone van de kunstenaar zijn opgeslagen.

© Laurence Aëgerter, Confetti, 2019

Over

Unseen Amsterdam is volledig gewijd aan fotografie en brengt elk jaar galeries, kunstenaars, curatoren en het publiek samen om nieuw werk te laten zien. Deze foto fair vindt in september gedurende drie dagen plaats in het cultuurpark Westergas in Amsterdam.

Informatie

  • Kunstenaar: Laurence Aëgerter
  • In het kader: Unseen Amsterdam
  • Stad: Amsterdam
  • Plaats: Westergas
  • Datum: 16 t/m 18 september 2022
  • Foto: Laurence Aëgerter, Diogenes, 2020 (Tapis­se­rie jacquard semi-trans­pa­rente, avec laine, mono­fil et fils phos­pho­res­cents. Instal­la­tion avec des lumières chan­geantes par séquence de 3 min) © Peter Cox