Het DELF Scolaire-netwerk staat 6e op de wereldranglijst

Het DELF Scolaire-netwerk staat 6e op de wereldranglijst

In 2021 hebben 1662 kandidaten het DELF Scolaire-examen afgelegd in Nederland. Daarmee staat het DELF Scolaire-netwerk in Nederland op de 6e plek in het klassement van de top tien landen op basis van het aantal kandidaten. Die hoge plek getuigt van de motivatie van de Nederlandse leerlingen en van hun uitstekende Frans niveau. Ook laat het de effectiviteit van het onderwijs zien van de docenten Frans in de voorbereidingen naar het examen. Het Institut Français NL feliciteert alle leerlingen die het DELF Scolaire-examen gehaald hebben en de docenten Frans die ze hebben voorbereid. Wat een mooie prestatie!

Bron: Rapport d’activité de France Éducation international 2021 (france-education-international.fr)

De inschrijvingscampagne voor het DELF Scolaire-netwerk 2022-2023 is geopend

De inschrijving voor het DELF Scolaire-netwerk voor het schooljaar 2022-2023 is geopend van 16 september tot en met 9 december 2022. Ieder jaar nemen zo’n 200 onderwijsinstellingen deel aan het DELF Scolaire-examen tijdens de twee jaarlijkse sessies in maart en juni.

Om een onderwijsinstelling in te schrijven voor het DELF Scolaire-netwerk, dien je het inschrijvingsformulier in te vullen en dat op te sturen naar het Institut français NL. Dat kan naar het volgende e-mailadres: cecile.heijnen@institutfrancais.nl.