Hartslag #15: de voorstelling van “Vogels” van de Franstalige schrijver Wajdi Mouawad in het Internationaal Theater Amsterdam 

Onze hartslag #15 biedt je de kans om uitnodigingen te winnen voor de voorstelling van “Vogels” van schrijver en directeur van La Colline – Théâtre national Wajdi Mouawad in het Internationaal Theater Amsterdam van 5 t/m 22 april 2023.

Het Institut français NL deelt zijn “hartslag” om je te helpen de hedendaagse Franse creatie in Nederland te ontdekken waar je hart sneller van gaat kloppen. 

Bij deze hartslag kun je kans maken op uitnodigingen voor de voorstelling Vogels van schrijver en directeur van La Colline – Théâtre national Wajdi Mouawad (Lebanon/Frankrijk) in regie van Alice Zandwijk (Nederland) in het Internationaal Theater Amsterdam van 5 t/m 22 april 2022.

Abonneer je op het Instagram-account van het Institut français NL en waag je kans door een vraag te beantwoorden in een Instagram story. De winnaars worden via hun Instagram-account gecontacteerd.

Vogels

Wahida en Eitan ontmoeten elkaar in een universiteitsbibliotheek in New York en worden halsoverkop verliefd. Zij is Arabisch, hij Joods. Twee jaar later nodigt Eitan zijn ouders uit om bij hem Pesach te vieren en Wahida aan hen voor te stellen. Voor David, Eitans vader, is haar Arabische afkomst onoverkomelijk. De paasmaaltijd ontaardt in een bitse woordenwisseling en breuk. Eitan begrijpt niet dat hij de zoon is van een man die onwrikbaar zijn principes en afkomst laat voorgaan op elke vorm van verzoening. Hij vertrekt met Wahida naar Israël om zijn grootmoeder Leah op te zoeken in de hoop meer te weten te komen over zijn roots en die van zijn vader. Wanneer Eitan na een aanslag in het ziekenhuis belandt, wordt Wahida noodgedwongen de boodschapper van het onheil. Eitans ouders en grootouders verzamelen zich om het ziekenhuisbed. De confrontatie met het geweld brengt een lang verzwegen familiegeheim aan het licht en dwingt alle betrokkenen, ook Wahida, hun aannames over identiteit en vijandschap te laten varen. 

© Fabian Calis

Over

ITA is de locatie van grote festivals als Brandhaarden, Julidans, Holland Festival en het Nederlands Theater Festival. De monumentale schouwburg aan het Leidseplein biedt daarnaast plaats aan ITA Academy, waar talentontwikkeling, educatie en samenwerking centraal staan.

Informatie