Hartslag #30: het Ensemble Correspondances in concert in TivoliVredenburg in Utrecht  

Onze Hartslag #30 nodigt je uit voor het concert van Ensemble Correspondances, specialisten in Franse muziek uit de 17e eeuw, in TivoliVredenburg in Utrecht op 18 februari 2024.

Het Institut français NL deelt zijn “hartslag” om je te helpen bij het ontdekken van de hedendaagse Franse creatie in Nederland waar je hart sneller van gaat kloppen. 

Deze hartslag biedt je de kans om kaartjes voor het concert van Ensemble Correspondances te winnen, specialisten van 17e -eeuwse Franse muziek, in TivoliVredenburg in Utrecht op 18 februari 2024. 

Abonneer je op het Instagram-account van het Institut français NL en waag je kans door een vraag in onze Instagram story te beantwoorden. De winnaars worden via hun Instagram-account gecontacteerd.

©MolinaVisuals
Het Ensemble Correspondances, reist onder leiding van Sébastien Daucé de wereld af om barokmuziek bekend te maken. 

Sinds de oprichting in 2009 wordt het internationaal gerenommeerde barokensemble Correspondances gedreven door de wens om een weinig gespeeld en vaak onbekend repertoire bekend te maken. Het ensemble stelt haar publiek in staat om vandaag de dag vermaarde componisten en vergeten musici te ontdekken. 

©Jean-Marc Berns

Voor dit concert zal het Ensemble Correspondances de “Leçons de Ténèbres » (in het Nederlands de Donkere Metten) van Marc-Antoine Charpentier uitvoeren. Deze “Leçons de Ténèbres” zijn een muzikale vertolking van de Klaagliederen van de profeet Jeremia, die een bijzonder sterke invloed hadden op het religieuze leven in de 17e eeuw. Componisten van de Grote Eeuw hebben zich er allemaal aan gewaagd, en de stukken van Marc-Antoine Charpentier onderscheiden zich door de prachtige vermenging van instrumenten en stemmen. 

Van plechtig tot een ware dansplaat, het oeuvre van Marc-Antoine Charpentier is uniek: deze componist aan het hof van de Zonnekoning had een diepgaande en unieke stijl die voortdurend varieerde en zich aanpaste aan de onderwerpen die hij behandelde. 

Over

TivoliVredenburg is het bruisende podium in Utrecht waar allerlei genres en doelgroepen onder 1 dak samenkomen. Het complex, gelegen in het hart van de stad, beschikt over vijf concertzalen waarvan de akoestiek is afgestemd op elk genre. 

Informatie