Hartslag #32: concert van de Franse pianiste Nathalia Milstein in het Muziekgebouw in Amsterdam  

Onze hartslag #32 nodigt je uit voor het concert van de Franse pianist Nathalia Milstein in het Muziekgebouw in Amsterdam op 1 juni 2024.

 

Het Institut français NL deelt zijn “hartslag” om je te helpen bij het ontdekken van de hedendaagse Franse creatie in Nederland waar je hart sneller van gaat kloppen. 

Deze hartslag biedt je de kans om kaartjes voor het concert van de Franse pianiste Nathalia Milstein te winnen, in het Muziekgebouw in Amsterdam op 1 juni 2024. 

Abonneer je op het Instagram-account van het Institut français NL en waag je kans door een vraag over onze Instagram story te beantwoorden. De winnaars worden via hun Instagram-account gecontacteerd.  

© Marco Borggreve

‘Een van de grootste talenten van de nieuwe generatie’, noemde France Musique haar al. En de Sunday Times roemde Nathalia Milstein als ‘een ware artiest met een uitstekende techniek’. Hoog tijd om deze pianist uit een zeer muzikale familie voor te stellenmet een even mooi als uitdagend solorecital in de serie Piano. Met een uitdagend programma van Rameau en Faurés zelden gehoorde Thème et variations tot Debussy’s Images en Rachmaninov maakt ze de belofte meer dan waar.  

© Anna Bied

De in Frankrijk geboren Nathalia Milstein, zus van violist Maria, stamt uit een Russische muzikantenfamilie; haar grootvader was de pianodocent van grootheden als Bella Davidovich en Elisabeth Leonskaja. Zelf leerde ze het vak van Nelson Goerner, András Schiff en haar vader. Sinds haar doorbraak na het winnen van de Dublin International Piano Competition in 2015 wordt ze steevast geroemd om haar ‘rondom gepolijste, karaktervolle spel’, zoals de Volkskrant schreef naar aanleiding van haar nieuwste solo-cd Visions Fugitives. 

Over

Muziekgebouw aan ’t IJ is een internationaal toonaangevend, open en gastvrij podium in Amsterdam, dat excelleert in concerten hedendaagse muziek en de daaraan gerelateerde genres klassiek, jazz, elektronische muziek en global. 

Informatie