IFcinéma à la carte: een selectie van films gekozen door de redactie van Cahiers du Cinéma

Ontdek tot 30 september 2021 een selectie films, gekozen door de redactie van Cahiers du cinéma, ter gelegenheid van de 70e verjaardag van het filmtijdschrift.

Cahiers du cinéma, in 1951 opgericht door André Bazin, is een Frans filmtijdschrift waaraan de filmmakers van de Nouvelles Vague hebben meegewerkt. Ontdek van 1 september tot 30 september 2021 op IFcinéma à la carte een selectie Franstalige films, gekozen door de redactie van Cahiers du cinéma, ter gelegenheid van de 70e verjaardag van het iconisch filmtijdschrift.

Conte d’été
Eric Rohmer

Gaspard brengt de vakantie door aan de Bretonse kust. Hij speelt gitaar en wacht op de komst van zijn grote liefde Lena. Op een dag komt hij Margot tegen en ze maken samen lange wandelingen en voeren diepe gesprekken. Wanneer hij op een feestje Solene ontmoet en op haar avances ingaat, wordt hij behoorlijk onzeker. Hij twijfelt aan zijn relatie met Lena en kan niet kiezen tussen de vrouwen die hij ontmoet heeft.

Mes provinciales
Jean-Paul Civeyrac

Vol verwachting gaat Etienne vanuit Lyon naar Parijs om voor filmregisseur te studeren aan de Sorbonne Université. Hij laat zijn vriendin Lucie achter en belooft haar regelmatig te bellen via Skype. Op de universiteit ontmoet hij Jean-Noël en Mathias, ook zij zijn naar de metropool gekomen vanuit een kleine stad en delen zijn passie voor de cinema.


Over

IFcinéma à la carte is het platform van het Institut Français dat elke maand een nieuwe selectie Franstalige lange en korte films aanbiedt, gratis online beschikbaar met Engelse ondertitels voor alle filmliefhebbers in Nederland.

Informatie