IFcinéma: vertoningen van de Franse film “Conte d’été” in Filmtheater De Uitkijk in Amsterdam  

(Her)ontdek de Franse film “Conte d’été” van Eric Rohmer geprogrammeerd in juni en juli 2024 in Filmtheater De Uitkijk in Amsterdam, met steun van IFcinéma.

Van klassieke films tot recente releases, het IFcinéma platform biedt filmprofessionals en leraren het beste van de Franse cinema in al zijn diversiteit.

Het Institut français NL werkt samen met Filmtheater De Uitkijk, en ondersteunt de vertoningen van de film Conte d’éte van Eric Rohmer op 3 juni, 3 en 11 juli 2024 in Filmtheater De Uitkijk in Amsterdam. 

Conte d’été (1996)

Conte d’Été speelt zich af aan de pittoreske kust van Bretagne tijdens de zomervakantie. De jonge Gaspard, een wiskundestudent en aspirant-muzikant, arriveert in Dinard in afwachting van zijn vriendin Léna. Wanneer hij Margot ontmoet, een etnologiestudente die werkt in de lokale snackbar, ontstaat er een vriendschap. Margot introduceert Gaspard vervolgens aan Solène, wat leidt tot een complex web van romantische mogelijkheden. Terwijl Gaspard navigeert tussen deze nieuwe relaties, arriveert Léna onverwachts, waardoor hij voor ingewikkelde keuzes komt te staan. 

De film is het derde deel van Éric Rohmer’s beroemde ‘Tales of the Four Seasons’ serie, en wordt algemeen beschouwd als een van zijn meest succesvolle werken. Rohmer weet op meesterlijke wijze de nuances van jonge liefde en persoonlijke dilemma’s te vangen tegen de achtergrond van de Franse zomerkust. Conte d’Été is een fascinerende verkenning van de menselijke emoties, gekenmerkt door Rohmer’s minimalistische stijl en natuurlijke dialogen. De film illustreert prachtig de tegenstelling tussen het idyllische blauwe landschap en de tumultueuze gevoelens van zijn personages, waardoor het een onmisbaar onderdeel van de Franse cinema wordt. 

Conte d’été is één van de  ZOMERSPECIALS van Filmtheater De Uitkijk. 

Vertoningen in Filmtheater De Uitkijk 

23 juni 2024 om 21:00 

3 juli 2024 om 18:40 

14 juli 2024 om 21:00 

Praktische informatie

Partners

  • Met steun van IFcinéma van het Institut Français