Hartslag #33 : drie Franse choreografen bij de Rotterdam International Duet Choreography Competition in Theater Rotterdam 

Onze hartslag #33 nodigt je uit om de dansduetten te ontdekken van de choreografen die zich kwalificeren voor de finale van de Rotterdam International Duet Choreography Competition in Theater Rotterdam op 22 juni 2024.

Het Institut français NL deelt zijn “hartslag” om je te helpen bij het ontdekken van de hedendaagse Franse creatie in Nederland waar je hart sneller van gaat kloppen. 

Met deze hartslag maak je kans op een uitnodiging voor de finale van de Rotterdam International Duet Choreography Competition in Theater Rotterdam op 22 juni 2024.

Volg ons op Instagram en waag je kans door online een vraag te beantwoorden in een Instagram story! Met de winnaars wordt contact opgenomen via hun Instagram account.  

Van 20 tot en met 22 juni 2024 vindt in Theater Rotterdam de zesde editie van de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC) plaats, waarbij zestien choreografen hun creaties presenteren.   

Op 20 en 21 juni presenteren alle geselecteerde choreografen hun dansduetten. Na de finale, die plaatsvindt op 22 juni, reikt de jury de XL Production Award uit aan de winnaar. 

Door opkomende choreografen in de schijnwerpers te zetten en innovatie en originaliteit aan te moedigen, heeft RIDCC zich een plaats verworven in de wereld van dansduetten. Er zijn 3 Franse choreografen opgenomen in de selectie van 2024: Jeremy Alberge, Antonin Comestaz en Arthur Bernard Bazin, die een duo vormt met Candelaria Antelo.

Jeremy Alberge

Jeremy Alberge

Zijn kennismaking met dans begon met zijn ontdekking van “electro dance”, een discipline waarin hij in 2009 het Franse kampioenschap won. Vervolgens werd hij naar de voorgrond van de dancescene gestuwd. In 2015, na de voltooiing van zijn opleiding aan het Ballet Junior de Genève, creëerde hij talrijke werken in samenwerking met de gezelschappen Inbal Pinto & Avshalom Pollak en Vertigo Dance. Na zijn eerste solocreatie, “+10” in 2019, werd hij uitgenodigd om op te treden op talrijke festivals en wedstrijden; nu is het de beurt aan RIDCC om deze choreograaf te verwelkomen voor “Agapé”, een duet met Pauline Richard dat ons uitnodigt om de onvoorwaardelijkheid van de liefde ter discussie te stellen. 

Antonin Comestaz

Antonin Comestaz

Door zijn samenwerkingen met Korzo Theater en Nederlands Dans Theater werd deze Franse choreograaf bekend op het Nederlandse podium. Sinds 2013 maakt hij naam met zijn originele creaties, die verschillende genres combineren, van klassieke dans tot hedendaagse dans, folklore en breakdance. Zijn kijk op de romantische liefde en zijn grote gevoeligheid, altijd vergezeld van een vleugje absurditeit, zullen zijn grootste troeven zijn voor  RIDCC, waar hij een dansduet zal presenteren getiteld ‘Stay with Me (!)’, uitgevoerd door Aya Misaki en Hiro Murata. 

Arthur Bernard-Bazin & Candelaria Antelo

Arthur Bernard-Bazin & Candelaria Antelo

Dit choreografische duo, ontstaan in Madrid als gevolg van een ontmoeting tussen een Fransman en een Argentijnse, ontdekte de belofte van hun samenwerking in hun eerste creatie, “Discordio” (2010). In 2013 creëerde het duo ‘HURyCAN’, een op podiumkunst gebaseerd project, dat leidde tot de creatie van unieke, innovatieve stukken die de gevestigde codes overstegen en nieuwe banden met het publiek aanknoopten. Het stuk dat ze op  RIDCC zullen presenteren, ‘Te odiero’, is een oprechte verkenning van de complexiteit van romantische relaties, doordrongen van gevoelens met tegenstrijdige aspecten, zoals liefde en ergernis.   

Over

Theater Rotterdam is een productie- en performanceruimte met als centraal doel de herziening van de podiumkunst.

Praktische informatie

  • In het kader van: RIDCC
  • Datum: 22 juni 2024
  • Plaats: Theater Rotterdam
  • Stad: Rotterdam
  • Foto: RIDCC