Inschrijving – Workshop creatief schrijven voor leraren Frans

In het kader van de Internationale Dag van de Leraar Frans, op vrijdag 25 november 2022 vanaf 12.00 uur in de OBA, Amsterdam, organiseert IFNL een workshop creatief schrijven.

Op 25 november 2022 vieren we de Internationale dag van de leraar Frans. Het Institut français NL organiseert dan gedurende de helft van de dag in de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) een aantal activiteiten rondom het thema poëtische creativiteit. Het voorlopige programma is als volgt:

  • Gezamenlijke ontvangst en lunch
  • Workshop poëtisch schrijven (gedicht, haiku, kalligram, enz.) en pedagogiek: Hoe zet je een workshop creatief schrijven in tijdens de les Frans, om de schrijfvaardigheid van de leerlingen te verbeteren?
  • Tekenconcert waarbij gedichten worden gelezen

Het volledige en definitieve programma wordt nog geplaatst en doorgegeven aan de deelnemers. De workshops worden in het Frans gegeven en zijn gratis, wel wordt u verzocht zich vooraf in te schrijven. Het tekenconcert is gratis, maar u bent vrij hier naderhand iets voor te geven.

Er is een beperkt aantal plekken voor de workshop pedagogiek. Inschrijven is verplicht en u ontvangt een bewijs van inschrijving.

Editie 2022

Om u in te schrijven voor de workshop moet u zich vóór 21 oktober 2022 inschrijven.

Contact

Céline Martel
Medewerker onderwijskunde 
email

Partners

  • Gecoördineerd door: Frans Instituut NL
  • In samenwerking met: OBA en de Internationale Dag van de Leraar Frans
  • Visueel: “Liberté j’écris ton nom”, gedicht van Paul Eluard, geïllustreerd door Fernand Léger, uitgegeven door Seghers, 1953.