Passage(s) #8: een gesprek met Anthony Passeron en Mark Vermeulen  

Podcast #8 van het Institut français NL, tussen de Franse schrijver Anthony Passeron, op bezoek in Nederland voor het internationale en multidisciplinaire Crossing Border festival in Den Haag, en Mark Vermeulen de directeur van Aidsfonds Nederland

Het Institut français NL ontwikkelt culturele partnerschappen met de Nederlandse culturele instellingen die de hedendaagse Franse creatie in Nederland bevorderen en die de mobiliteit van kunstenaars en culturele professionals naar Nederland mogelijk maken.

Het Institut français NL nodigt u uit voor een nieuwe aflevering van zijn podcast Passage(s). Een gesprek tussen Mark Vermeulen, directeur van Aidsfonds, en de Franse schrijver Anthony Passeron, die Nederland bezocht voor het Crossing Border festival in Den Haag, over zijn boek “Les enfants endormis”, dat gaat over de beginjaren van AIDS en de evolutie van AIDS in de 21e eeuw.

Anthony Passeron

Anthony Passeron is de auteur van Les Enfants Endormis, winnaar van de prestigieuze Prix Première Plume eerste roman prijs in 2022. In een combinatie van sociologisch onderzoek en persoonlijke geschiedenis onderzoekt hij de ervaringen van zijn oom Désiré, die van huis wegging om te studeren en te reizen, maar aan de heroïne raakte verslaafd en aids kreeg. 

Mark Vermeulen

Mark Vermeulen is de nieuwe directeur van Aidsfonds – Soa Aids Nederland. Mark Vermeulen heeft 10 jaar ervaring in de (internationale) strijd tegen aids en soa’s met zich mee. Als leider richt Mark zich op het bevorderen van de strijd tegen aids en soa’s in Nederland en wereldwijd. Hij is de eerste Aidsfonds – Soa Aids Nederland directeur die openlijk leeft met hiv. 

Over

De podcast van het Institut français NL – een vrije, ongemodereerde uitwisseling tussen een Franse kunstenaar op bezoek in Nederland en een Nederlandse persoonlijkheid, over thema’s die hen na aan het hart liggen.