Feedback op DELF-accreditatiecursussen voor examinator-corrector bestemd voor leraren Frans in Nederland 

Cursussen voor de certificering als DELF examinator-corrector en de verlenging van hun certificatie werden gehouden in september, oktober en november 2023.

Presentatie

In september werd een DELF-accreditatiecursus gehouden op het Lycée Français Vincent van Gogh, waardoor 18 docenten DELF-examinator-corrector konden worden. De cursus werd gegeven door Céline Martel (IFNL projectmanager)

Een tweede accreditatiecursus voor 12 docenten vond plaats online in november. Deze cursus werd geleid door Fabien Calatayud (docent bij IF Groningen).

Twee DELF cursussen voor de verlenging van accreditaties vonden plaats op 12 oktober bij de Alliance française in Den Haag en op 14 november online. Deze cursussen werden gegeven door respectievelijk Laurent Bouniot (directeur van het examencentrum van de Alliance française de La Haye) en Sylvie Pons (docententrainer en cursusdirecteur bij de Alliance française d’Amsterdam). Dankzij deze cursussen konden 24 docenten hun accreditatie vernieuwen.

In 2024 zullen er nog andere accreditatiecursussen worden georganiseerd voor docenten van het DELF Scolaire-netwerk. Voor meer informatie over de cursuskalender:

 – Neem contact op met Céline Martel: celine.martel@institutfrancais.nl 

Word lid van de DELF Scolaire des Pays-Bas groep op Facebook

Abonneer u op de nieuwsbrief van IFNL Onderwijs en Franse Taal

Tijdens deze cursussen konden de cursisten hun kennis van het CEFR (Common European Framework of Reference for Languages), de inhoud en uitdagingen van de DELF-beoordeling en de missies van France Education International vergroten. 

Na deze cursus kunnen de docenten voor een periode van 5 jaar deelnemen aan toekomstige DELF-examensessies als examinatoren voor de mondelinge examens en als correctoren voor de correctie van schriftelijke examens.

Voor het Institut français NL, de organisator van deze evenementen, bieden deze trainingen niet alleen de mogelijkheid om het DELF Scolaire netwerk in Nederland te versterken en te promoten, maar ook om docenten Frans de kans te geven hun leerlingen voor te bereiden op de examens en hun professionele aanpak te delen. We zien hen graag bij toekomstige DELF-sessies.

Over

Het Institut français NL bestuurt het DELF Scolaire netwerk, een netwerk van meer dan 200 scholen door heel Nederland. Het DELF Scolaire is bedoeld voor leerlingen (12-18 jaar) van het voortgezet onderwijs in Nederland.  Het is een diploma op 4 niveaus (A1-B2 volgens het CEFR), dat betrekking heeft op de studie van de Franse taal, uitgegeven door het Franse Ministerie van Onderwijs. Met dit diploma kunnen studenten hoger onderwijs volgen aan Franstalige grandes écoles of universiteiten.

Partners

  • In samenwerking met: Le Lycée français Vincent van Gogh, Alliance française de La Haye, France Education international