Reizende tentoonstelling: “Le Monde sans fin”

Kom en ontdek de tentoonstelling “Le Monde sans fin”, gewijd aan de best verkochte strip van Christophe Blain en Jean-Marc Jancovici.

Presentatie

De reizende tentoonstelling “Le Monde sans fin”, georganiseerd door het Institut français NL, zal van 25 april tot 24 mei in Rotterdam te zien zijn, van 5 juni tot 30 juni in Den Haag, van 15 juli tot 26 september in Utrecht en van 18 november tot 13 december 2024 in Groningen. De tour door Nederland zal worden voorgezet gedurende het hele jaar 2025 en nieuwe bestemmingen zullen binnenkort worden aangekondigd! In hun werk dat in 2021 verscheen, voeren Christophe Blain (auteur en striptekenaar) en Jean-Marc Jancovici (auteur) een boeiende dialoog over energie, de geschiedenis en de toekomst ervan. Deze strip is niet alleen een fascinerende bron van informatie, maar het nodigt de lezer ook uit om na te denken over de urgentie van klimaatverandering en de antwoorden die het vereist. Het overweldigende succes van de strip, die tot het best verkochte werk in Frankrijk van 2022 werd uitgeroepen, is niet onopgemerkt gebleven bij het Institut français NL, dat besloot er een tentoonstelling aan te wijden. Sinds maart 2024, en gedurende 2025, is het grote publiek uitgenodigd om zesentwintig panelen in groot formaat, in het Frans en Engels, van “Le Monde sans fin” gratis te ontdekken in een van de partnerinstellingen die de tentoonstelling afwisselend organiseren. Deze tentoonstelling, die tussen kunst en wetenschap in staat, maakt deel uit van een reeks evenementen rond het thema energietransitie georganiseerd door het Institut français NL en haar partners, en we hopen dat dit de gelegenheid zal bieden om nieuwe ontmoetingen te organiseren en nieuwe discussies op gang te brengen.

De tentoonstelling is gratis en is toegankelijk voor het grote publiek.

Informatie

Data van de tentoonstelling:

  • 25 april – 24 mei : Alliance Française de Rotterdam 
  • 5 juni – 30 juni : Alliance Française de La Haye 
  • 15 juli – 26 september : Alliance Française d’Utrecht 
  • 18 november – 13 december : Institut français NL (Groningue)

Partners

  • Georganiseerd door: Institut français NL
  • In samenwerking met: Lycée Français Vincent Van Gogh – La Haye, Alliance Française de Rotterdam, Alliance Française de La Haye, Alliance Française d’Utrecht, International French School Amsterdam