Cultureel partnerschap: 51 Franse coproducties ondersteund op het Amsterdam International Documentary Film Festival 2021

Het Institut français NL werkt samen met ’s werelds grootste documentaire filmfestival, dat dit jaar 51 Franse coproducties presenteert in Amsterdam van 17 t/m 28 november 2021.

Het Institut français NL ontwikkelt culturele partnerschappen met de Nederlandse culturele instellingen die de hedendaagse Franse creatie in Nederland bevorderen en die de mobiliteit van kunstenaars en culturele professionals naar Nederland mogelijk maken.

Het Institut français NL werkt samen met het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA), om de programmering van 51 Franse coproducties te ondersteunen tijdens deze 34e editie die plaatsvindt van 17 t/m 28 november 2021.

Met 51 films met een Franse coproductie van de 252 die dit jaar op het programma staan, is Frankrijk het meest vertegenwoordigde land op het IDFA van dit jaar.


Over

Het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) is ’s werelds grootste documentairefestival en de grootste medefinancieringsmarkt van Europa. Op het festival zijn elk jaar zo’n 300 internationale topdocumentaires te zien, naast een uitgebreid programma met talkshows, workshops en masterclasses.

Informatie