Culturele samenwerking: professionele samenwerking en ondersteuning van vijf optredens van Franse artiesten op het Rewire festival 2024 in Den Haag

Het Institut français NL werkt samen met het experimentele muziekfestival Rewire, waarvan de directeur deel uitmaakte van de jury van de New Grand Tour in Nederland, om van 4 tot en met 7 april 2024 vijf optredens van Franse artiesten te presenteren in Den Haag.

Het Institut français NL werkt samen met het Rewire festival, dat van 4 tot 7 april plaatsvindt in Den Haag, om de optredens van de artiesten Crystallmess (Frankrijk/ Ivoorkust), Simo Cell (Frankrijk), Will Guthrie (Australië/Frankrijk), Maxime Denuc (Frankrijk/België), Simon Kouvnosky alias Axonbody (Frankrijk), te ondersteunen.

Het Institut français NL had het voorrecht om Bronne Keesmaat, algemeen en artistiek directeur van Rewire, te verwelkomen als lid van de jury van de eerste editie van de New Grand Tour in Nederland, die 20 ‘artists in residence’ heeft geselecteerd.

Ter gelegenheid van Rewire en als onderdeel van de samenwerking met het Institut français NL krijgen Yann van der Meer, artist in residence in het Batavierhuis in Rotterdam van 2 april tot 13 mei 2024 en Sébastien Robert, artist in residence in Willem Twee in Den Bosch van 17 tot 30 juni 2024, de gelegenheid om deel te nemen aan een netwerklunch met een delegatie programmeurs en muziekjournalisten uit Frankrijk, uitgenodigd door het Fonds Podiumkunsten.

Programma Franse artiesten: 

Crystallmess

DJ Crystallmess (Frankrijk/Ivoorkust) geeft een concert op 7 april 2024 om 02.00 uur in het Paard in Den Haag.

Simo Cell

DJ Simo Cell (Frankrijk) geeft een wereldpremièreconcert op 6 april 2024 om 01.00 uur in Paard II.

Will Guthrie

Drummer en percussionist Will Guthrie (Australië/Frankrijk) presenteert een samenwerking met choreograaf en danser Mette Ingvartsen (Denemarken) op zaterdag 6 april 2024 om 21.15 uur in Theater aan het Spui in Den Haag

Maxime Denuc

Componist van elektronische muziek Maxime Denuc (Frankrijk/België) presenteert een optreden op vrijdag 5 april 2024 om 00.30 uur in de Lutherse Kerk.

Simon Kouvnosky alias Axonbody

Over

Opgericht in 2011, Rewire is een jaarlijks internationaal festival van progressieve en vernieuwende muziek in Den Haag, Nederland. Het festival presenteert een breed programma met aandacht voor hedendaagse elektronische muziek, neo-klassiek, nieuwe jazz, experimentele pop, geluidskunst en multidisciplinaire samenwerkingsverbanden.

Praktische informatie

  • In het kader van: Rewire
  • Stad: Den Haag
  • Data : 4 tot 7 april 2024

Partners

  • In samenwerking met : Rewire