Erasmus-Descartes conferentie 2022: Uitdagingen voor Frans-Nederlandse samenwerking in duurzame luchtvaart

Dit jaar staat de twintigste editie van de EDC in het teken van duurzame luchtvaart. De conferentie vindt plaats op 24 november in de AéroClub de France in Parijs.

Presentatie

De Erasmus-Descartes Conferentie (EDC) is in 2002 door de Ambassade van Frankrijk in Nederland en de Ambassade van Nederland in Frankrijk in het leven geroepen. Tijdens de conferentie komen Franse en Nederlandse vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de overheid en kennisinstellingen bij elkaar. Zij wisselen kennis uit en verstevigen de samenwerking om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Dit jaar staat de twintigste editie van de EDC in het teken van duurzame luchtvaart. De conferentie vindt plaats op 24 november van 15:00 – 20:30 in de AéroClub de France in Parijs.

Over

Het wordt een high-level conferentie, waarbij de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, Mark Harbers en de Minister van transport Clément Beaune aanwezig zijn. Voorts nemen CEO’s en directeuren van de (grote) spelers in de Franse en Nederlandse luchtvaartsector deel aan panelgesprekken. Ook zullen Jonge Talenten (PhD- en masterstudenten in de luchtvaart) hun resultaten presenteren van een driedaagse challenge over elektrisch vliegen en vliegen op waterstof.

Tijdens de conferentie wordt besproken hoe versnelling van de transitie naar waterstofvliegen kan worden bewerkstelligd: waar kan het sneller en slimmer, en hoe organiseren we dat? Welke bottlenecks bestaan er nu en wat kunnen partijen doen om die te overkomen? Doordat de Franse en Nederlandse luchtvaartsector sterk met elkaar verbonden zijn en omdat beide nationale overheden veel investeren in verduurzaming, liggen er veel kansen om voorop te lopen. Deze kansen worden verkend tijdens de conferentie.

De dag wordt gemodereerd door Melinda Crane, journaliste en TV-presentatrice en bekend van onder andere het modereren van de International Transport Forum Summit – de grootste bijeenkomst van transportministers.

Er zullen zo’n 100 genodigden fysiek aanwezig zijn en er wordt een openbare livestream opgezet. Meer informatie over de livestream wordt de komende tijd gepubliceerd op deze website en onze sociale media. Heeft u vragen over de conferentie en/of wilt u op de hoogte blijven? Mail dan naar: PAR-EDC@minbuza.nl.

Genodigden (onder andere)

  • Minister Clément Beaune (transport)
  • Minister Mark Harbers (infrastructuur en waterstaat)

Partners

  • Mede-georganiseerd door: Ambassade van Nederland in Frankrijk ; Ambassade van Frankrijk in Nederland ; Institut français NL