Jonge Talenten 2022

10 studenten uit Frankrijk en Nederland komen in Parijs bijeen om te werken aan mogelijke innovaties in de luchtvaartsector. Zij zullen samen met deskundigen spreken tijdens de 20e editie van de Erasmus-Descartes Conferentie, die op 24 november 2022 in de Aéro-Club de France in Parijs gehouden zal worden.

In het kader van de Erasmus-Descartes Conferentie 2022 onderzoeken deze Jonge Talenten de nodige innovaties binnen de luchtvaart door te werken aan vraagstukken over vluchten op basis van elektriciteit en waterstof.

Met de Europese Green Deal heeft de EU zich gecommitteerd aan het doel om klimaatneutraal te zijn in 2050. De luchtvaart draagt bij aan de totale CO2-uitstoot in de EU. Daarom heeft de Europese luchtvaartsector de belofte gemaakt om bij te dragen aan het gezamenlijke doel een netto CO2-uitstoot van 0 te hebben over de gehele linie van vluchten in en vertrekkende vluchten uit de Europese Unie in 2050. Om dit doel te bereiken zoekt de sector duurzame alternatieven voor het gebruik fossiele brandstof (wat zal zorgen voor een verminderde uitstoot) en wil het relevante stakeholders en beleidsmakers bij elkaar brengen. Bij Airbus bestaat de ambitie om tegen 2035 ’s werelds eerste emissievrije commerciële vliegtuig te ontwikkelen.

De Erasmus-Descartes Conferentie 2022 geeft een stem aan jonge talenten naast die van topmensen in de luchtvaartbedrijven, wetenschappers en politici. Deze discussies hebben tot doel de uitwisseling van kennis en expertise tussen Frankrijk en Nederland te bevorderen, bilaterale samenwerking te stimuleren om zo de overgang naar duurzame luchtvaart te versnellen.

Over

Het Jonge Talenten programma biedt studenten en jonge professionals uit Frankrijk en Nederland de mogelijkheid hun ideeën te delen in het kader van de Erasmus-Descartes Conferentie, die jaarlijks door de Franse ambassade in Nederland en de Nederlandse ambassade in Frankrijk gezamenlijk wordt georganiseerd.

Partners

  • Mede-georganiseerd door: Nuffic ; Réseau franco-néerlandais
  • In samenwerking met: Ambassade de France aux Pays-Bas ; Ambassade des Pays-Bas en France ; Atelier néerlandais ; Collège néerlandais ; Institut français NL